Абсолютна лудница! Драма и куп сделки белязаха финалните часове на трансферния пазар!


Абсолютна лудница! Драма и куп сделки белязаха финалните часове на трансферния пазар!
Снимка: GettyImages

9539 0

В истинска лудница се превърнаха последните часове на  летния трансферен прозорец, - ден, който ще остане в историята с куп сделки, много драматични обрати и най-вече ще се запомни като деня, в който ПСЖ отказа да преговаря за продажбата на Килиан Мбапе за сума над 220 милиона евро!

Именно това беше голямата сага на лятото - дали Мбапе ще се озове в Реал Мадрид, или не, като отговорът вече е ясен - Килиан остава ПСЖ, но няма никакво намерение да преподпише договора си, който изтича в края на сезона. Той е отклонил поредното предложение на ПСЖ на стойност 45 милиона евро нето на сезон. Парижани обаче отказаха да продадат Мбапе, дори за рекордна сума. 

В последния ден обаче драмата беше по много линии, а най-нажежено стана в последните минути на пазара, като сделките за Саул (в Челси), Гризман (в Атлетико) и Люк де Йонг (в Барселона) бяха зависими една от друга. В Испания пуснаха фалшива информация, че сделките са пропаднали, но в крайна сметка цялата документация е била входирана на време, като Саул дори беше обявен официално за нов играч на Челси. Той отива там под наем. 

Най-изненадващ е трансферът на Антоан Гризман в Атлетико (Мадрид), след като двата клуба се разбраха френският ас да премине под наем на "Уанда Метрополитано", като в договора е заложена клауза за откупуването на играча срещу 40 милиона евро, или иначе казано 80 милиона евро по-малко, отколкото Барса плати за него само преди две години. В същото време каталунците заменят Гризман с Люк де Йонг от Севиля. 

Ето и как се разви последният луд, луд ден от летния трансферен пазар: 

ВСИЧКИ ТРАНСФЕРНИ НОВИНИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ

Тук ще следим за вас всички новини, свързани с трансфери в последните часове на пазара. 

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ НА СТРАНИЦИТЕ НА СПОРТЛАЙВ В УТРЕШНИЯ ДЕН! 

01:47 - Гризман в Атлетико е потвърден трансфер! Същото важи и за Люк де Йонг в Барселона! 

01:45 - Сделките за Антоан Гризман в Атлетико (Мадрид) и Люк де Йонг в Барселона са входирани в офисите на Ла Лига и могат да се считат за потвърдени. Фабрицио Романо обяви, че в нито един момент сделките не са пропаднали, както се появиха слухове в Испания. 

01:40 - Причината за забавянето на тройния трансфер е фактът, че системата за одобряване на документацията в Испания не е активна (има проблем, по чието отстраняване се работи)! 

01:37 - Медиите в Испания пишат, че сделките за Гризман в Атлетико и Де Йонг в Барселона са в ход и не са пропаднали, както беше обявено по-рано. 

01:35 - Серж Орие и Тотнъм се разделиха по взаимно съгласие - защитникът е свободен агент. 

01:33 - Радамел Фалкао ще играе в Райо Вайекано през този сезон! 

01:30 - Сделката за Саул Нигес е ПОТВЪРДЕНА от Романо - документацията е пристигнала 2 минути преди крайния срок и испанецът е играч на Челси под наем за 1 година (5 милиона евро трансферна сума) 

01:15 - Все още няма потвърждение на трансферите на Саул, Гризман и Де Йонг - тройната сделка е под заплаха! 

01:05 - Валер Жермен официиално премина в Монпелие. 

01:01 - Соломон Рондон, бивш нападател на Нюкасъл, подписа официално с Евертън по настояване на Рафаел Бенитес. 

01:00 - Трансферният пазар приключи! 

00:45 - ПСЖ избухна с още един трансфер в последния ден на пазара, след като привлече защитника на Спортинг Нуно Мендеш. Трансферът е на стойност 40 милиона евро. 

00:45 - Пабло Сарабия преминава в Спортинг Лисабон под наем, а цялата му заплата ще бъде плащана от ПСЖ. 

00:36 - RAC1 информира, че сделката за Гризман е под заплаха, тъй като има проблем с документите по трансфера на Саул в Челси. 

00:30 - Джейсън Морийо се завръща в Селта под наем от Сампдория  - двата клуба финализираха трансфера тази вечер. 

00:15 - Дани Себайос, който беше искан от Бетис в последните часове, остава в Реал Мадрид поне до зимата. 

23:55 - Трансферът на Бейерин в Бетис беше официализиран преди минути! 

23:45 - ПСЖ са предложили 45 милиона евро НЕТНА заплата на Мбапе и нов договор до лятото на 2014 година. Килиан е отказал. 

23:30 - Очакват се само официалните обявления на трансферите, които вълнуват всички - Саул в Челси, Гризман в Атлетико, Де Йонг в Барселона и още няколко трансфера. По всички сделки се чака само финалната документация, като всички финансови параметри са изгледени. 

23:20 - В последния момент Мариано Диаз можеше да премине в Райо Вайекано. Клубът имаше договорка с Реал, но за пореден път нападателят отказа да напусне "Сантяго Бернабеу". 

23:15 - Има сделка между Барселона и Атлетико за Антоан Гризман

22:15 - Барселона и Атлетико Мадрид водят преговори за завръщането на Антоан Гризман при "дюшекчиите" под наем за един сезон. Каталунците договорят заместник на Гризман (подробности четете тук).

21:20 - Ливърпул се раздели с бранител в последния момент (подробности тук).

20:41 - Испанският колос Реал Мадрид е бил готов да плати 220 милиона евро за трансфера на Килиан Мбапе в последния ден от трансферния прозорец. От ПСЖ обаче дори не са отговорили на офертата на "белите" (повече по темата четете тук).

20:20 - Европейският шампион Челси взе под наем Саул Нигес от Атлетико Мадрид.

19:40 - Реал Мадрид официално обяви привличането на Едуардо Камавинга. 18-годишният талант подписа 6-годишен договор с "белите". Повече по темата четете ТУК!

19:26 - Барселона продаде Илайш Мориба на РБ Лайпциг. Трансферът е на стойност 16 млн. евро плюс 6 милиона под формата на бонуси. Барса ще прибере 10% от последващ трансфер на Мориба.

18:29 - Лийдс официално обяви привличането на Даниел Джеймс от Манчестър Юнайтед. Той подписа контракт до 2026 година, като трансферната сума не се съобщава.

18:01 - Олимпик Лион привлича Жером Боатенг.

17:29 - В Реал Мадрид не губят надежда за трансфера на Килиан Мбапе - очакват отговор от ПСЖ в следващите часове (повече по темата четете тук).

16:41 - Полузащитникът на Челси Тино Анджорин е в Москва и минава медицински прегледи в Локомотив Москва.

16:23 - Даниел Джеймс преминава медициски прегледи в Лийдс.

16:08 - Арсенал ще пусне Ейнсли Мейтланд-Найлс в друг клуб, ако получи подходяща оферта. "Артилеристите" не смятат да държат футболиста против волята му.

16:02 - От бежанския лагер до "Сантяго Бернабеу": Историята на Едуардо Камавинга.

15:49 - Испанският журналист Алваро Монтеро смята, че трансферът на Килиан Мбапе в Реал Мадрид "не е невъзможен".

15:47 - Джак Уилшър поддържа форма с втородивизионния италиански Комо.

15:32 - Бърнли привлече защитника на Суонзи Конър Робъртс.

15:06 - Ювентус привлече Мохамед Ихатарен от ПСВ. Футболистът веднага ще бъде пратен под наем, като кандидат за него е Сампдория.

14:58 - Лион преговаря с Джером Боатенг. Бившият германски национал е свободен агент, след като Байерн не удължи договора му.

14:38 - Атлетико Мадрид ще пусне Саул Нигес под наем в Челси ако успее да привлече полузащитник. "Дюшекчиите" привлякоха Родриго де Паул от Удинезе, а сега са прицелени в Пабло Сарабия от ПСЖ.

14:27 - Спортният директор на Севиля Мончи потвърди, че клубът ще продаде Жул Кунде за 80 милиона евро.

14:10 - Валенсия се прицели в Елдер Коща от Лийдс Юнайтед. Анголският национал е твърда резерва в английския клуб.

14:10 - Реал Мадрид все още не се е отказал напъло от Килиан Мбапе.

14:08 - Калъм Хъдсън-Одой ще остане в Челси.

14:08 - Танги Ндомбеле няма да напуска Тотнъм това лято, въпреки изразеното желание да смени отбора си.

13:50 - Борусия Дортмунд привлече под наем Марин Понграчич от Волфсбург. 23-годишняит хърватин беше взет от "вълците" през януари. 

13:40 - Футболистът на Болоня Такехиру Томиясу ще премине в Арсенал за 20 милиона евро плюс още 3 милиона под формата на бонуси.

13:29 - Марк Кукурея подписа с Брайтън. Според Фабрицио Романо договорът на испанеца е до 2025 г. с опция за удължаване за още един сезон. Хетафе ще получи 18 милиона евро за футболиста си.

13:15 - Фабрицио Романо съобщи, че Единсон Кавани е част от проекта на Манчестър Юнайтед и ще е много трудно за Барселона да привлече уругваеца.

13:10 - Реал Мадрид е напът да обърка сметките на още един отбор. Жул Кунде, който е желан от Челси, може да се озове на "Сантяго Бернабеу", пише "Онда Серо". "Кралете" са в активна позиция да пазаруват в последните часове, след като се провали сделката за Килиан Мбапе и клубът разполага със свободни средства за трансфери. 

12:50 - Томас Тухел лично настоява пред ръководството на Челси да бъдат привлечени Жул Кунде и Саул Нигес. Германецът е убеден, че те ще се справят отлично във Висшата лига. Трансферът на играча на Севиля изглежда по-наложителен, тъй като Курт Зума беше продаден на Уест Хям, а самият Тухел обича да използва схема с 3-ма централни защитници и в момента дълбочината в състава не е на добро ниво за тази позиция. 

12:40 Поредният продукт на "Ла Масиа" напуска Барселона, след като Барселона е близо до сделка със Специя за Рей Манаж - 4 милиона евро трансферна сума! 

12:30 Лестър увеличи дълбочината си по фланговете с трансфера на Адемола Луукман, който преминава от РБ Лайпциг под наем при "лисиците".

12:10 Позабравеният Радамел Фалкао може да се озове в Серия А, като интерес към него има от страна на Венеция и Дженоа, пише Джанлука ди Марцио. 

12:00 Арсенал ще решава проблемите си в защита в последния ден на пазара - "артилеристите" са в напреднали преговори за защитника на Болоня Такехиро Томиасу - 22-годишен японски национал, информира Дейвид Орнстийн от The Athletic. 

11:50 Единсон Кавани е една от целите на Барселона за централен нападател, като преговорите на ниво клубове продължават и в момента, тръбят в Испания. Каталунците търсят евтина и класна алтернатива в своето нападение. 

11:46 - Тотнъм все още се надява да подпише с Адама Траоре. "Шпорите" са пратили оферта за наем.

11:32 - Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън ще остане в тима, след като подписа нов договор.

11:30 - Манчестър Юнайтед официално представи Кристиано Роналдо!

11:18 - Илайш Мориба пристигна в Германия, за да премине прегледи в РБ Лайпциг.

11:04 - Уест Хем обяви официално Никола Влашич

10:45 - Трансферът на Николас Таляфико от Аякс в Уест Хем няма да се състои.

10:39 - Малковероятно е Манчестър Сити да привлече нови футболисти. "Гражданите" по-скоро ще продадат някого.

10:35 Емерсон Роял не тренира с Барселона в очакване на трансфера си в Тотнъм

10:30 Илаиш Мориба се отправи на медицински прегледи в Лайпциг

10:19 - Няма развитие в ситуацията около Джеси Лингард. Халфът засега остава в Манчестър Юнайтед.

10:18 - Ювентус обяви Мойс Кийн. Нападателят се завръща на "Алианц Стейдиъм"!

10:01 - Улвърхемптън преговаря за Ренато Санчес от Лил

09:54 - Лийдс договори трансфера на Даниел Джеймс от Манчестър Юнайтед

09:31 - Аталанта представи нидерландския национал Теун Коопмайнерс от АЗ Алкмаар.

09:09 - Вратарят на Байерн Мюнхен Рон- Торбен Хофман ще продължи кариерата си в Съндърланд.

08:51 - Килиан Мбапе категорично отказва да подпише нов договор с ПСЖ.

08:43 - Според Фабрицио Романо Едуардо Камавинга е преминал успешно медицинските прегледи в Реал Мадрид.

08:26 - Лийдс ще привлече полузащитника на Манчестър Юнайтед Даниел Джеймс за 24 милиона паунда.

08:23 - Тотнъм е близо до обявяването на трансфера на Емерсон Роял от Барселона за 30 милиона евро.

08:12 - Милан иска да вземе под наем полузащитника на Аталанта Алексей Миранчук.

05:32 - Челси е блокирал трансфера на Калъм Хъдсън-Одой в Борусия Дортмунд. "Сините" чакат по-добри оферти.

03:13 - Атлетико Мадрид отказа да продаде Жоао Феликс на Барселона

02:41 - След като имаше спекулации, че Ектор Бейерин може да премине в Барселона, десният бек на Арсенал се озова... в Реал Бетис. Сделката е потвърдена от няколко източници в Испания, но все още не е официална.

01:57 - Уест Хем привлече полузащитника на ЦСКА Москва Никола Влашич. Хърватският национал подписа договор за 6 години.

Акценти от тази нощ

- Едуардо Камавинга ще премине в Реал Мадрид срещу сумата от 31 милиона евро (трансферът беше потвърден от Фабрицио Романо, остава официалното обявление) 

- Жоао Феликс беше поискан от Барселона под наем до края на сезона. Ръководството на Атлетико категорично е отказало офертата на каталунците. 

- Жул Кунде все още може да се озове в Челси, но лондончани трябва да платят откупуващата клауза, заложена в договора му (70 милиона евро). 

- Барселона търси нападател в последния ден на трансферния прозорец и търси всякакви варианти за това. 

- Каталунците продадоха десния си бек (Емерсон Роял) на Тотнъм срещу 30 милиона евро, както и Илайш Мориба на РБ Лайпциг срещу сума между 16 и 20 милиона евро. 

- Манчестър Юнайтед изпусна Камавинга и не се очаква особен активност от отбора, който се очакваше да търси полузащитник до края на прозореца. 

- Саул Нигес не е приоритет за английските отбори и по всяка вероятност ще остане в Атлетико. 

- Очаква се от големите отбори в последния ден на трансферния пазар да са най-активни Ювентус, Реал Мадрид (основно за Мбапе), Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул (слуховете за Адама Траоре и Калъм Хъдсън Одой не спират), Барселона. 

- Байерн Мюнхен приключи с летните трансфери, след като взе Марсел Сабитцер срещу 16 милиона евро. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички