След години чакане: Реал уреди една от най-големите си трансферни цели


След години чакане: Реал уреди една от най-големите си трансферни цели
Снимка: GettyImages

5424 0

Безспорно най-голямата сага на 2021 година беше тази между Реал Мадрид и ПСЖ за Килиан Мбапе, а след като парижани отказаха 200 милиони за звездата си, "кралете" се насочиха към друга дългогодишна цел - Едуардо Камавинга. 

18-годишното дете-чудо на френския футбол е следен от Реал Мадрид в последните 3 години, като в последните часове ръководството на тима е ускорило преговорите за Камавинга с Рен и сделката се очаква да се осъществи срещу 30 милиона евро. 

Това може да е един от най-изненадващите трансфери на лятото, след като всяка информация в последните 2 месеца сочи, че Реал се интересува от трансфер единствено на Килиан Мбапе. След като преговорите с ПСЖ пропаднаха, "кралете" са решили да действат бързо и да вземат Едуардо Камавинга, за когото се говореше, че ще избира между ПСЖ и Реал през лятото на 2022 година, когато е свободен агент. 

И Рен, и играчът са били много изненадани от офертата в последния момент, като лично Камавинга е помолил ръководството на Рен да приеме офертата, за да осъществи мечтата си да играе за Реал. 

Очакваше се ПСЖ да "атакува" Камавинга в последния ден на трансферния пазар, или да го изкуши с огромна оферта през януари, но "кралете" са действали светкавично и трансферът е почти сигурен. Очаква се документацията да бъде придвижена бързо и на 31-и август сделката да бъде официализирана. 

От поне 2-3 години скаутите на Реал Мадрид следят всяка изява на младока Едуардо Камавинга, като интересът беше най-сериозен през лятото на 2020 година. Тогава обаче Рен не искаше да пусне играча за сума, по-ниска от 70 милиона евро и до сделка не се стигна. 

Междувременно стана напълно ясно, че Реал Мадрид се отказва окончателно от преговорите с ПСЖ за Мбапе (причината вижте, като последвате линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички