Потвърдено: Антоан Гризман отново в Атлетико, Барселона го дава на "безценица"


Потвърдено: Антоан Гризман отново в Атлетико, Барселона го дава на "безценица"
Снимка: GettyImages

19988 0

Френският ас Антоан Гризман няма да е наследникът на Лионел Меси в Барселона. След като продължава да не намира мястото си в схемата на каталунците, а освен това беше освиркан в последния мач на тима, френският ас преминава в бившия си тим Атлетико (Мадрид). Новината беше потвърдена от Фабрицио Романо, като двата тима вече са постигнали договорка помежду си и остава само официалното обявяване на трансфера. 

Френската суперзвезда ще се завърне на "Уанда Метрополитана" под наем до края на сезона, като само преди 24 часа всички източници в Испания дискредитираха възможността Гризман да бъде продаден в последния ден на летния трансферен прозорец. Двата клуба обаче се договориха за условията на трансфера. 

Гризман ще играе за столичния клуб до края на сезона срещу сума между 5 и 10 милиона евро. Самият играч е намалил значително заплатата си, за да улесни преминаването му в Мадрид. След края на сезона "дюшекчиите" имат право да закупят правата на Гризман срещу сумата от само 40 милиона евро. 

Сутринта Барселона се опитваше да направи размяна Гризман за Жоао Феликс, но Атлетико категорично отказа. В ранния следобед излез възможност Антоан все пак да премине на "Уанда Метрополитано", но без размяна на играчи. В крайна сметка, двата отбора се разбраха и до минути се очаква официалното обявяване на трансфера. 

В същото време Барселона работи усилено по привличането на Люк де Йонг от Севиля, който е силно искан от Роналд Куман. Причината за трансфера на Гризман пък е очаквана - свиването на бюджета на "блауграна" и стартирането на нов проект, който да извади клуба от икономическата криза, в която се намира. 

Това се очаква да остане най-големият трансфер на последния ден от летния трансферен прозорец, след като, колкото и шокиращо да звучи, ПСЖ дори не отрази оферта от над 220 милиона евро за Килиан Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички