Едуардо Камавинга - От бежанския лагер до "Сантяго Бернабеу"


Едуардо Камавинга - От бежанския лагер до "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images

6925 0

18-годишният Едуардо Камавинга е почти сигурно ново попълнение на Реал Мадрид. Цяла Европа заговори за централния полузащитник, когато Рен изненадващо стана трети в Лига 1 и за първи път в историята си се класира в Шампонска лига. Историята на младежа и неговият път към върха са изключително трудни.

Камавинга е роден в бежански лагер в Миконге, Ангола. Неговите родители бягат от ДР Конго, където бушува гражданска война, а човешките права са редовно нарушавани от политическата диктатура в страната. Семейството успява да се премести във Франция, когато Едуардо е на 2 години.

Заживяват в град Фужер в Бретония, като Едуардо започва да тренира в местния клуб, а съчетава и с тренировки по джудо. През 2013 г. домът на Камавинга изгаря до основи, като пожарът помита почти всичко ценно. Едуардо признава, че това е неговата мотивация да играе футбол.

"Денят след пожара трябваше да отида на тренировка и това ми помогна да се успокоя и отпусна. Футболът беше моят начин да избягам", си спомня Камавинга.

"Разбира се, сега, когато съм професионален футболист, семейството ми има много по-добър живот и е прекрасно да дадеш нещо, след всички трудности, през които родителите ми са преминали. Трябва да си позитивен и да гледаш напред", смята халфът.

Трудът му се отплаща и през същата 2013 г. той е поканен в академията на Рен. В следващите години Едуардо стремително прогресира и още на 16-годишна възраст подписва професионален контракт. На 16 години и 4 месеца дебютира за първия тим, а в следващите два сезона никой не може да си представи стартовия състав без енергичния младок.

През октомври 2020 г. Камавинга дебютира за Франция с невероятен гол със задна ножица при разгрома над Украйна със 7:1. Той стана най-младият голмайстор за "петлите" от 1914 г. насам. Жалко, че не успяхме да го видим на Евро 2020 и Олимпийските игри в Токио, но цялата кариера на младока е пред него.

Вижте и качествата на Едуардо Камавинга, заради които Реал Мадрид го привлече:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички