Всички в Бразилия се страхуват от Меси


Всички в Бразилия се страхуват от Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

3138 0

Бразилия и Аржентина излизат в най-горещото южноамериканско дерби. За пореден път един от най-зорко следените на терена ще бъде мегазвездата Лионел Меси. Петкратният носител на "Златната топка" се представя посредствено до този момент в Копа Америка, реализирайки само един гол, и то от дузпа, в четирите мача до този момент. Въпреки това в Бразилия са наясно, че ако Меси е в настроение, то "Селесао" може да няма никакъв шанс да го неутрализира: 

"Когато притежаваш Меси... всичко е възможно. Той излиза на преден план в най-важните моменти, точно когато Аржентина се нуждае най-много от него" - заяви Ривалдо.

Друга бразилска легенда - Феномена Роналдо, се изказа не по-малко ласкаво за гения от Росарио: "Какво мога да кажа за Лео? Надявам се да играе цял живот. Смятам, че Лео е футболист, който иска хората да се наслаждават на играта. Той е на 32 години и можеше да пропусне тази Копа Америка, но, вместо да почива, отново е тук за своята страна, за да ѝ помогне да спечели титла, каквато ѝ убягва вече много години".

"Аржентина ще бъде много труден опонент, Меси може да направи разликата във всеки един момент" - предупреди съотборникът му в Барселона Филипе Коутиньо.

Друг играч на "каталунците" и "Селесао" - Малком, заяви: "Меси не спира да ме изумява с нещата, които прави - той е непредвидим. Знаем, че може да пробие навътре от ляво, но не знаем кога ще го направи, защото изчаква точния ъгъл и момент. Днес той е най-добрият играч, над всички. Може да реши мач за две минути".

"Какво е Меси? За мен той е най-добрият играч в история, най-добрият, който съм виждал и винаги е удоволствие да играеш срещу него. Не съм наблюдавал как Пеле, Зико или Марадона играят. Виждал съм единствено Меси - различен от всички останали. Но сега е време за Бразилия срещу Аржентина. Ще защитаваме националната фланелка и ще оставим възхищенията към Меси за бъдещи мачове" - сподели Тиаго Силва.

Футболната среща е в ранните часове на сряда - от 03:30. А какво каза треньорът на Бразилия по адрес на Лионел Меси - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички