Селекционерът на Испания: Меси идва сред първите на тренировка


Селекционерът на Испания: Меси идва сред първите на тренировка
Снимка: Getty Images/Guliver

6796 0

Новият селекционер на Испания Роберт Морено определи звездата на Барселона и Аржентина - Лионел Меси, като най-добрия играч в историята. Специалистът има период в щаба на каталунския клуб.

"Лионел е най-добрият играч в историята. Не съм гледал на живо играта на Пеле или Марадона, но Меси прави невероятни неща дори на тренировка. Той е идеален професионалист. Някои хора смятат, че това му е природен талант, но той е сред първите, които идват на тренировка и внимава какво яде", коментира Морено, цитиран от I Sport.

"Той е най-добрият от много години, спечелил е много трофеи, но заслужава още по-голямо уважение. Когато говорим за стила на игра на Меси, ние с Луис Енрике го сравняваме с Матрицата. Когато дава пас, изглежда, че сцената спира и всичко се забавя. Така Лео вижда ситуацията на терена. Той анализира всичко и гледа случващото се, търсейки свободно пространство, за да получи топката и да участва в епизода. Учудващо е, че Лео става все по-добър с всяка година, той много добре разбира играта", допълва испанският селекционер. А защо тенис звездата Роджър Федерер се възхищава на Меси вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички