След случая "Вертонген": ФИФА обмисля да въведе допълнителна смяна при мозъчни сътресения


След случая "Вертонген": ФИФА обмисля да въведе допълнителна смяна при мозъчни сътресения
Снимка: Getty Images/Guliver

1181 0

Международната футболна асоциация (ФИФА) обмисля да въведе допълнителна смяна при сериозни удари в главата. Това обяви шефът на медицинския отдел Майкъл Д'Хууги пред "Таймс". Идеята е да се избегнат инциденти, подобни на този със защитника на Тотнъм Ян Вертонген, който опита да доиграе мача срещу Аякс след удар в главата.

"Въвеждането на смяна специално заради сътресения е възможност, която си струва да бъде дискутирана. Ако извадиш даден футболист от игра за десет минути и го пуснеш отново без нужната загрявка, това може да доведе до мускулни травми. Те също са наличен проблем", заяви Д'Хууги.

Мозъчните сътресения ще бъдат потвърждавани от независим лекар, който ще преценява дали играчът може да продължи участието си в мача. "Преди всеки голям турнир съветваме лекарите да следват протокола. Те са отговорни за футболистите. Те познават самите играчи и за тях е по-лесно да предвидят кога са в опасност", добави още шефът на медицинския отдел.

Междувременно мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино обясни случая с Вертонген, както и състоянието му след инцидента (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички