Бившият президент на Бразилската футболна федерация с доживотно наказание

Бившият президент на Бразилската футболна федерация Жозе Мария Марин получи доживотна забрана за футболна активност и бе глобен с един милион швейцарски франка (880 хиляди евро) заради подкупи. Тежкото наказание бе наложено от ФИФА днес. В момента Марин излежава четиригодишна присъда в САЩ, където бе осъден за корупционни практики, като към присъдата бе добавена и глоба от 1,2 милиона долара (1,06 милиона евро).

Разследването на ФИФА бе свързано с разпределението на телевизионните договори и рекламните права за турнири под егидата на КОНМЕБОЛ в периода 2012-2015. "Марин е нарушил член 27 (подкупи) на Етичния кодекс на ФИФА и в резултат на това е наказан с доживотна забрана за всякаква футболна дейност, както на национално, така и на международно ниво", съобщиха от ФИФА.

Жозе Мария Марин бе първият осъден от американски съд за голяма корупционна схема, чрез която са направени подкупи на стойност над 200 милиона долара в замяна на получаване на телевизионни и маркетингови права за футболни мачове.

Още по темата

Please select answer!