Почти сигурно: Аякс ще бъде новият шампион на Холандия


Почти сигурно: Аякс ще бъде новият шампион на Холандия
Снимка: Getty Images/Guliver

1649 0

Отборът на Аякс на практика си осигури титлата в Холандия, след като в среща от предпоследния 33-ти кръг победи гостуващия Утрехт с 4:1, а прекият конкурент за трофея ПСВ Айндховен загуби визитата си на АЗ Алкмаар с 0:1.

Така кръг преди края „филипсите" изостават с три точки и имат значително по-лоша голова разлика от своя дългогодишен съперник - 14 гола разлика. Аякс ще спечели титлата за първи път от сезон 2013/14 и триумфирайки с Купата на страната миналата седмица, се поздравява с дубъл.

Футболистите, водени от Ерик Тен Хаг не позволиха на отчаянието от злощастното отпадане в Шампиионска лига през седмицата да им попречи да си свършат работата днес. Срещата обаче започна кошмарно за гранда от Амстердам с гол в 1-та минута за Утрехт.

„Червено-белите" обаче бързо се върнаха в мача чрез попадение на Клаас-Ян Хунтелаар, а Дони Ван де Беек ги изведе за първи път напред в края на първата част. След почивката Аякс вкара нови два гола, дело на Душан Тадич /75-та и 80-та мин. (д.)/.

Защитаващият титлата си тим на ПСВ изигра доста слаб мач в Алкмаар, където загуби с 0:1. Единственото попадение в мача отбеляза №10 от състава на домакините Гуус Тил. ПСВ не успя да отправи нито един точен удар по посока вратата на АЗ и съвсем заслужено ще остане на второ място в Ередивизи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички