Зидан е в опасност: Само Дел Боске е оцелявал в Реал Мадрид след бедствие за Купата на Краля


Зидан е в опасност: Само Дел Боске е оцелявал в Реал Мадрид след бедствие за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Gulliver

988 0

Шокиращото поражение за Реал Мадрид с 1:2 след продължения от Алкояно за Купата на Краля е последната от серия слаби представяния за клуба за Купата на Краля. Не всички идват на един и същи етап (досега отпадаха най-често на 1/4-финали, а сега на 1/16-финал), но Зинедин Зидан трябва да се чувства сериозно застрашен.

Историята показва, че само един старши треньор на "кралския клуб" е оцелял, след като е допуснал бедствие в Купата на Краля, отпадайки от третодивизионен отбор. Това е Висенте дел Боске, който "оцелява" след фиаското с Толедо от 2000 година. Другите треньори не могат да се радват на този късмет.

Бернд Шустер губи от Реал Унион след два мача - баските печелят с 3:2 у дома, а след това губи с 3:4 в Мадрид, но продължава напред с повече голове на чужд терен. Шустер е уволнен месец по-късно.

Мануел Пелегрини губи с разгромното 4:0 от Алкорон, а във втората среща печели с крайно недостатъчна разлика. Той не е уволнен веднага, но след края на сезона това се случва, а поражението от Алкорон + разочарованието срещу Олимпик Лион в Шампионска лига са ключови.

Рафа Бенитес се изправя срещу Кадис и вкарва в игра Денис Черишев, който реализира при победата с 3:1 за "кралския клуб". Оказва се обаче, че той е бил наказан за тази среща поради натрупани жълти картони с предишния му отбор Виляреал. Реал бива изхвърлен от турнира със служебна загуба, а месец по-късно Бенитес е заменен от Зидан.

А самият Зинедин Зидан продължава с неуспехите си в Купата на Краля. Това е единственият трофей, който не е завоюван от френския специалист начело на клуба. Досега той отпада 3 пъти на четвъртфиналната фаза - от Леганес, Селта и Реал Сосиедад.

А защо играчите на Реал Мадрид останали изненадани от реакцията на Зидан след загубата от Алкояно?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички