Реал Мадрид отложи важните решения за края на сезона


Реал Мадрид отложи важните решения за края на сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1170 0

Отпадането на Реал Мадрид от Купата на Краля от третодивизионния Алкояно беше меко казано шокиращо. И все пак няма да има драстични решения, които да се взимат от директорите на клуба в разгара на сезона, пише Marca.

Те ще изчакат до края на сезона, за да стартират нов Реал Мадрид, като някои от звездните имена може и да не продължат. Зинедин Зидан не планира да подаде оставка, а от мадридският клуб не планират да го уволнят в този момент.

Французинът трябва да продължи, тъй като Реал Мадрид се стреми да завърши 2020/21 с трофей. След като бяха изхвърлени от Суперкупата и Купата в рамките на шест дни, техните надежди вече са изцяло на Ла Лига и Шампионска лига, два турнира, където "Лос Бланкос" не са фаворити.

Отпадането от Купата означава, че Зидан продължава лошия си рекорд в това състезание. Той го спечели през 2014 г. като асистент на Карло Анчелоти, но никога не го е правил самостоятелно като старши треньор.

Загубата на доверие в посланието на Зидан

Въпреки всичко, което е постигнал, Зидан все още е оценяван по скорошните резултати и последните мачове не са никак добри. Има признаци, че отборът е загубил доверие в треньора и неговото послание.

Голяма част от съблекалнята не се чувства комфортно и повечето от тези, които започнаха срещу Алкояно, го направиха, знаейки, че са резерви.

Марсело и Иско се приближават до изходната врата

В момента е самият отбор не се радва на особено голямо доверие, като Марсело и Иско са следени под лупа. Двамата са ясни примери за играчи, които биха могли да продължат през лятото в друг отбор.

От гледна точка на клуба, те искат да заложат на младостта и заради това може да се стигне до раздяла с играчи, които са спечелили много с клуба, но трябва да отстъпят мястото си, за да се освежи съставът.

А ето как коментира провала треньорът на "белите" Зинедин Зидан. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички