"Заявявам ясно - бъдещето ми е тук"! Талант на Барселона остава на "Камп Ноу"?


"Заявявам ясно - бъдещето ми е тук"! Талант на Барселона остава на "Камп Ноу"?
Снимка: Getty Images

1199 0

Една от големите надежди на Барселона - Алехандро Балде, потвърди, че желанието за бъдещето му е да преподпише договора си с каталунците.

19-годишният талант впечатлява с изявите си от началото на сезона. Той е първи избор на левия бек за Шави, въпреки наличието на играчи като Шави и Маркъс Алонсо.

Договорът му с клуба обаче изтича лятото на 2024-а година. Ако "лос кулес" искат да не са поставени пред възможността да изпуснат своя състезател без пари, ще трябва в най-скоро време да се задействат по подновяването на контракта му. Самият той разкрива, че желае това да се случи.

"Клубът и моите представители се срещнаха. Да, заявявам ясно, че моето бъдеще е тук, в Барса. Желанието ми е да остана много години. Дойдох в този дом, когато бях на едва 7 или 8 години. Сега съм на 19, това е много време и се надявам, че ще продължи", коментира Балде, цитиран от "Barca Blaugranes" и продължи.

"Последният сезон не записах много минути, но преди да започне новият, го приех като едно голямо лично предизвикателство. Имам до себе си две страхотни алтернативи като Жорди Алба и Маркъс Алонсо.

Логично, ако ми бяхте задали въпроса през лятото, най-вероятно нямаше и да си представям, че мога да запиша толкова минути. Това обаче се случи и съм истински щастлив от доверието, което треньорът ми гласува и от това как върви всичко", допълни още той.

Балде е стартирал като титуляр в 17 мача във всички турнири за Барселона до момента, а в 5 се включи като резерва. Все още няма гол за отбора, но пък има 4 асистенции. Освен това, той грабва окото с голяма скорост и добри дефанзивни умения.

Ето на какво е готов самият Алба, за да остане при каталунците

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички