Стана ясно какво изисква Шави от своите крила в Барселона по време на мач


Стана ясно какво изисква Шави от своите крила в Барселона по време на мач
Снимка: Getty Images

2371 0

Стана ясно какво прави атаката на испанския гранд Барселона толкова успешна. Наставникът на тима Шави изисква няколко неща от своите флангови футболисти, които са ключови за офанзивното ядро на тима.

Крилата трябва да се придържат към аутлинията, ако атаката е от тяхна страна. Те също трябва да правят диагонални спринтове, за да посрещат центрирания, идващи от противоположния фланг. Освен това на фланговите футболисти им е позволено да се надиграват с противниковите защитници един на един.

Каталунският клуб има няколко талантливи крила в своите редици, като според мнозина Усман Дембеле е най-добрият от това ядро. Освен французинът, в отбора са още играчи като Рафиня и Ансу Фати. В отсъствието на Дембеле Шави разчита на Рафиня.

Въпреки че бразилското крило показа признаци на подобряване на своята игра през последните седмици, той все още изпитва проблеми, когато стане въпрос за надиграване в ситуации един на един.

В момента Барселона е начело в таблицата на Ла Лига с 53 точки от 21 мача. "Блаугранас" има преднина от осем пункта пред втория Реал Мадрид.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Звезда от Мондиал 2022 готов да дава заплатата си, за да заиграе за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички