Жорди Алба обяви, че е готов да намали заплатата си, за да остане в Барселона


Жорди Алба обяви, че е готов да намали заплатата си, за да остане в Барселона
Снимка: Getty Images

1274 0

Звездата на Барселона - Жорди Алба предложи намаление на заплатата си, за да остане на "Камп Ноу". 33-годишният испански национален ляв защитник пристигна при каталунците през 2012 г. от Валенсия.

Оттогава футболистът е изиграл над 300 мача в Ла Лига и е спечелил безброй отличия. Той има пет титли от Ла Лига, Шампионска лига, Световно клубно първенство, пет Купа на Краля и четири Суперкупи на Испания на сметката си. 

Победителят от Европейското първенство от 2012 г. вече навлезе в последните 18 месеца от договора си и нарастват спекулациите, че той изглежда ще напусне клуба това лято.

Въпреки това, той не само заяви, че възнамерява да изпълни целия си договор, а и дори каза пред Marca, че би бил готов да намали заплатата си, за да остане там: " Мисля, че съм на добро ниво. Вярно е, че не играя постоянно, но когато излизам, се опитвам да давам най-доброто от себе си. А когато не играя, се опитвам да помогна на всички мои съотборници, като ги подкрепям от пейката."

Това е клубно решение и винаги съм помагал, когато са ме помолили. Моето намерение е да помогна на клуба и двете страни да са доволни. Чувствам се добре, чувствам се способен и имам подкрепата на треньора и съотборниците."

А ето кой футболист е бил готов да играе безплатно за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички