Алемани разкри как заради двама играчи Барселона е спестил 90 милиона евро


Алемани разкри как заради двама играчи Барселона е спестил 90 милиона евро
Снимка: Getty Images

3174 0

Футболният директор на Барселона - Матеу Алемани, направи интересно финансово разкритие пред медиите в Испания. Той коментира в четвъртък пред Mundo Deportivo, че преждевременната раздяла с две от звездите на клуба са улеснили сериозно положението на клуба.

Става въпрос за Антоан Гризман и Жерар Пике, които се разделиха с каталунците през изминалите месеци. Французинът премина за постоянно в Атлетико Мадрид, откъдето преди това бе акостирал на "Камп Ноу", докато бранителят се оттегли от клуба. 

"Не искаме да се разделяме с основните си футболисти, но за да свалим още бюджета за заплати, трябва да освободим играчи, които са с по-малка роля. И е нужно да говорим с Ла Лига, за да се въведе някаква граница", обясни ръководният фактор.

В допълнение стана ясно, че раздялата с двамата играчи е спестило на тима 90 милиона евро от заплати, тъй като са имали контракти до 2024 година. 

Алемани обаче иска бюджетът в Барселона за заплати да намалее още значително, за да отговаря на условията за финансов феърплей. Неговата цел е заплатите да паднат до разумните 400-480 милиона евро на година.

Вижте кой бивш играч на Барселона почина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички