Въпреки 11-те точки Анчелоти е категоричен, че разликата с Барселона не е толкова голяма


Въпреки 11-те точки Анчелоти е категоричен, че разликата с Барселона не е толкова голяма
Снимка: GettyImages

763 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти  говори преди двубоя в Ла Лига срещу Жирона, който е във вторник. Той даде актуална информация за контузиите и наказанията на отбора, както и за разликата от 11 точки между Барселона и Реал Мадрид. Напредъкът, който Камавинга е постигнал, и дали Родриго има място за подобрение или не.

Контузените играчи

"Те играят много красив футбол. Добре организиран отбор са, когато държат топката. Имаме няколко играчи извън играта утре: Бензема има лек проблем, Камавинга също. Родриго не е тренирал, но ще бъде добре за утре", сподели Анчелоти.

Треньорът беше изследван относно контузиите и беше попитан, ако мачът срещу Манчестър Сити трябваше да се играе утре, ще бъдат ли на разположение: "Не. Това са дребни неща, за щастие. Камавинга успя да изиграе целия мач, но след това ударът беше болезнен. Той ще бъде готов срещу Алмерия. Алаба е добре, не мисля, че ще има проблеми,  като ще е готов за финала за Купата на Краля".

Разликата с Барселона

В лигата има разлика от 11 точки между Реал Мадрид и Барселона (които победиха Атлетико с 1-0 в последния си мач) и бяха повдигнати въпроси относно слабите представяния на Мадрид във вътрешния шампионат. "По отношение на качеството няма разлика, въпреки 11-те точки. Показахме го, когато играхме срещу тях. Малките детайли са определили тази разлика, която искаме да направим по-малка в предстоящите игри".

Ситуацията с Еден Азар

"Азар ходил ли е в офиса ви, за да попита защо играе толкова малко?", попитаха Карло. "Не сме говорили много. Не моля играчите да идват и да говорят с мен, ако трябва да говорят, вратата ми винаги е отворена.“

В края на пресконференцията Анчелоти беше разпитан за играч, който е в топ форма, Тибо Куртоа, и дали ще получи почивка. "Може да се случи в идните двубои", каза той. "Мислили сме за това. Но ако Куртоа е във форма и няма проблем да играе, тогава той играе. Лунин се справи добре в мачовете, които изигра, и не отхвърлям възможността той да играе в края на сезона". В същото време Реал има друг проблем, с който да се справя, а именно тревното покритие на "Сантяго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички