Най-добрият и най-лошият сценарий за Барселона и титлата в Ла Лига


Най-добрият и най-лошият сценарий за Барселона и титлата в Ла Лига
Снимка: Getty Images

4481 0

Въпреки че мениджърът Шави Ернандес не обича да говори особено за оформящата се титла в Ла Лига, със сигурност трябва да има някои сметки в съблекалнята на Барселона.

Каталунците са с 11 точки пред най-близкия си съперник Реал Мадрид и има само осем мача за изиграване. Това означава, че вече може да се направи прогнозна дата кога Барса ще потвърди официално титлата след 3 години прекъсване. Това ще бъде номер 27 в Лига за Барса.

Кой е най-вероятният сценарий за спечелването на титлата?

При положение, че Барса спечели трите мача, които има следващата седмица  - срещу Райо, Бетис и Осасуна, а Реал Мадрид вземе не повече от четири точки в своите три (срещу Жирона, Алмерия и Реал Сосиедад), разликата ще бъде поне 16 точки. С трите победи Барса ще стигне до 85 точки и ще бъде извън обсега на Мадрид, а хората на Шави ще празнуват  във вторник, 2 май, когато ще има само петнадесет точки от последните пет мача на разположение.

Логично обаче това не е най-вероятният сценарий. Въпреки допълнителния фокус на Мадрид както върху финала на Купата на Краля, така и върху полуфинала на Шампионската лига, дори ротационен отбор може да предложи битката до края. Ако и двата отбора спечелят всеки мач от лигата, Барса ще бъде обявен за шампион в мач 35 срещу Реал Сосиедад. В този момент те щяха да запазят преднината си от единадесет точки със само три оставащи мача и съответно девет точки. Друга потенциална интересна корона може да дойде седмица по-рано, в дома на техния местен съперник Еспаньол. Неочаквано пък в двубоя срещу Атлетико Левандовски ядоса феновете на Барселона. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички