ВИДЕО: Емоционалният Пике: Тук съм роден и тук ще умра!


ВИДЕО: Емоционалният Пике: Тук съм роден и тук ще умра!
Снимка: Getty Images

2462 0

Фокусът по време на двубоя между Барселона и Алмерия се измести върху легендарния защитник Жерар Пике. Той изигра последния си мач за „каталунците“ на стадион „Камп Ноу“ и логично бе в центъра на вниманието и се превърна в героя на вечерта.

„Блаугранас“ спечелиха срещата с 2:0, но всички се вълнуваха заради прощаването с Пике. Невероятни емоции съпътстваха вечерта. Те започнаха преди мача и продължиха и след него.

Преди старта на двубоя на „Камп Ноу“ разпънаха голям плакат с посланието “Sempr3”. То има символика. “Sempr3” e от “винаги” на испански, а цифрата е заради това, че Пике играе с №3 на гърба си.

Футболистите на Барселона пък излязоха с фланелки със същия надпис в негова чест. През целия мач феновете не спряха да демонстрират уважението си към него, като и по трибуните имаше различни плакати в негова чест. Привържениците поставиха рекорд по посещаемост през този сезон. На „Камп Ноу“ заради Пике се стекоха 92 605 души.

Пике се раздели с Барселона след 14-годишна вярна служба. 35-годишният защитник изигра общо 616 мача с екипа на „блаугранас“, като за този период спечели 30 трофея.

След последния съдийски сигнал той държа реч пред десетките хиляди на „Камп Ноу“.

Първо искам да благодаря на всички. Благодаря на вас, на колегите си, на треньорския щаб и на всеки един човек в клуба”, започна с тези думи Пике .

В живота с напредването на годините осъзнаваш, че да обичаш понякога означава да си тръгнеш. Не ми беше никак лесно да взема това решение след всичката тази любов, която получих в Барселона, но вече настъпи време да се оттегля. Убеден съм, че в бъдеще отново ще съм тук. Веднъж вече напуснах, когато бях на 17 години. Дядо ми ме е направил член на клуба в деня, в който съм се родил. Тук съм роден и тук ще умра. Ще се върна. Да живее Барса завинаги”, каза още защитникът.

По време на изказването му от трибуните се чуваше: „Президент! Президент!“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Карлес Пуйол се шокира от решението на Жерар Пике и заяви: Много хора бяха несправедливи към теб

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички