Барселона ще почете подобаващо Жерар Пике в последния му мач


Барселона ще почете подобаващо Жерар Пике в последния му мач
Снимка: Getty Images

6035 0

Един от емблематичните футболисти на Барселона - Жерар Пике ще изиграе последния си мач на "Камп Ноу" и ще прекрати кариерата си пред публиката, за която се състезава цели 15 години. В негова чест, каталунците са подготвили специална програма, за да изпратят подобаващо централния защитник. 

Минути преди старта на Барса-Алмерия, на терена ще бъде разпънат брезент с надпис "Sempr3", което ще направи игра на думи с историческия номер "3" на защитника. След това играчите на домакините ще загреят на терена с фланелки носещи името и номера на Жерар Пике, а видео таблото на "Камп Ноу" ще покаже кратък филм в чест на петия играч на Барселона с най-много мачове за отбора. Със сигурност цялата церемония ще бъд много емоционална за всеки фен, който е преживявал успехите и разочарованията на футболиста. 

Стана ясно, че Пике също така е отказал и предложението на президента Жоан Лапорта за съвместна прощална пресконференция, което предполага, че между двамата има сериозни различия. Според спекулациите Пике е информирал Лапорта за решението си още миналата седмица, като веднага е отрязал офертата за обща пресконференция и е предпочел да използва личните си канали в социалните мрежи. Въпреки това, футболистът е опростил много голяма сума на клуба, тъй като прекратява договорът си едностранно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички