Шави коментира решението на Жерар Пике и не остави много съмнения защо бранителят го е взел


Шави коментира решението на Жерар Пике и не остави много съмнения защо бранителят го е взел
Снимка: Getty Images

2584 0

Старши треньорът на Барселона - Шави, даде пресконференция преди домакинството на тима срещу Алмерия в мач от 13-ия кръг на Ла Лига (5 ноември, 22:00 часа). Логично, наставникът на каталунците бе помолен да коментира решението на Жерар Пике да сложи край на футболната си кариера.

"Имайки предвид всички обстоятелства - разбирам решението на Пике. Аз също съм минал през това и му пожелавам всичко най-добро. Самите фенове на клуба вече са го определили за легенда", заяви в началото Шави Ернандес, а след това разкри, че през лятото не му е било лесно да каже на защитника, че ще бъде резерва през новата кампания. По този начин пък стана ясно, че липсата на игрови минути е в основата на взетото от Пике решение:

"Преди началото на сезона имах личен разговор с него, а това бе най-трудният момент от треньорската ми кариера до момента. В крайна сметка, в този разговор се разбрахме какво е най-важното за самия клуб. Трябваше да взимам важни решения и някои от тях не бяха лесни… Беше трудно, защото Пике ми е бивш съотборник. Всички сме му благодарни, но трябва да защитаваме интереса на клуба".

"Бях честен с него през цялото време. Един играч винаги усеща, когато не е особено желан и не играе много често, а в такива ситуации треньорът винаги е виновен. Но, трябва живея с това, това е работата ми. Той спечели всичко тук и е един от най-добрите централни бранители в историята. Каквито и решения да взима, те трябва да бъдат уважавани на 100%. Пике има пълното право да реши кога и къде да спре с футбола", каза още наставникът на Барселона и допълни с тъга на сърцето:

"Утре искаме да кажем 'чао' на Жерар Пике по най-добрия начин. Феновете ще дойдат на "Камп Ноу", за да демонстрират любовта си към него. От състава от 2011 година вече остана само Серхио Бускетс, но това е животът... Идва ново поколение, а старото си отива".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Без да се бави: Барселона откри футболиста, който ще наследи Жерар Пике!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички