Световни шампиони донесоха шеметен обрат за Атлетико Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)


Световни шампиони донесоха шеметен обрат за Атлетико Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

5390 0

Атлетико Мадрид постигна шеметен обрат с 3:2 срещу гостуващия Кадис. Хората на Диего Симеоне изоставаха с 0:2 до 27-ата минута, но в крайна сметка спечелиха.

В герои за „дюшекчиите“ се превърнаха двама световни шампиони от Катар с отбора на Аржентина. Две попадения заби Анхел Кореа (32 и 66), а веднъж се разписа и Нахуел Молина (46).

Гостите изненадващо набързо поведоха с 0:2 след голове на Лукаш Пиреш в 12-ата минута и Роджер Мартин в 27-ата минута. Кадис обаче не успя да удържи натиска на гранда от Мадрид и в крайна сметка си тръгна победен от „Уанда Метрополитано“.

Така хората на Чоло Симеоне записаха трета поредна победа в шампионата. Те са във впечатляваща серия и от 12 поредни домакински успеха.

Атлетико Мадрид се изкачи на 4-ата позиция с 16 точки след 8-ия кръг, като мадридчани са със 7 изиграни срещи. Кадис са 12-ти с 9 пункта.

Домакините започнаха вихрено двубоя. Още в третата минута Антоан Гризман тресна страничната греда. След това стражът на гостите спаси с котешки рефлекс удар на французина.

Изненадващо в 12-ата минута Кадис откри резултата. Рамос намери Лукаш Пиреш, който вкара на празна врата – 0:1.

В 27-та минута шокът стана пълен. Гостите удвоиха преднината си. Роджер Мартин успя да реализира с прехвърлящ удар – 0:2.

Домакините реагираха като ужилени и само пет минути по-късно се върнаха в мача. Сесар Аспиликуета намери Анхел Кореа, който с глава матира Ледесма – 1:2.

Веднага след антракта Нахуел Молина изравни за 2:2. Последва нов пропуск на Гризман и впечатляваща изява на вратаря Ледесма.

Video edited on Kapwing

В 67-ата минута обратът стана факт. Саул Нигес подаде към Анхел Кореа, който чукна топката в опразнената врата, реализирайки втория си гол в мача за 3:2.

До края Атлети пропусна да направи победата си по-изразителна. Гризман така и нямаше късмет да вкара, а Родриго де Пол също не успя да запише името си сред голмайсторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички