С нелеп автогол: Легенда на Реал Мадрид "спаси" Барселона от нова издънка (ВИДЕО+СНИМКИ)


С нелеп автогол: Легенда на Реал Мадрид "спаси" Барселона от нова издънка (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3223 0

Барселона се измъчи здраво, но победи с минималното 1:0 гостуващия Севиля и се върна на върха в испанската Ла Лига. Хората на Шави Ернандес очаквано доминираха по отношение на владеенето на топката през по-голямата част от двубоя, но не се виждаше как ще успеят да превземат вратата на Ниланд.

За голямо щастие на „блаугранас“ късметът им се усмихна в 76-ата минута. Бившият капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос си заби нелеп автогол и донесе победата за Барселона. Феран Торес намери Ламин Ямал, който свали топката с глава в пеналта, където 37-годишният защитник неволно я засече в собствената си врата.

Барса все пак създаде повече положения, но и гостите могат да съжаляват, че не успяха да си тръгнат минимум с точка от Каталуния. В определени моменти те притиснаха здраво домакините.

Най-сериозните пропуски за „блаугранас“ направиха Жоао Феликс, който нацели напречната греда в 21-ата минута и Фирмин Лопес също преди почивката.

Малко преди антракта каталунците получиха и нов жесток удар. Рафиня се контузи и напусна терена принудително.

Спечелените три точки на „Естадио Олимпико“ изкачиха „блаугранас“ отново на първото място в таблицата. Каталунците събраха актив от 18 точки, но трябва да са благодарни, че Серхио Рамос им подари тези от тази вечер, за да не се стигне до втора поредна издънка след равенството 2:2 при визитата на Майорка във вторник. Серията от три поредни мача в шампионата без поражение за Севиля пък приключи. „Андалусийци“ са 12-ти със 7 пункта.

Ето къде да гледате Барселона - Севиля НА ЖИВО по ТВ!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано двубоят започна с териториално превъзходство на Барселона. Домакините обаче не успяваха да сътворят нещо интересно в първите минути.

Дори първият удар по посока на някоя от вратите дойде от страна на гостите. Лукебакио стреля в 7-ата минута, но над напречната греда.

Постепенно Барса налагаше своя стил и ритъм на игра. След четвърт час игра обаче бившият футболист на каталунците Иван Ракитич обстрелва вратата на Тер Стеген, който не трепна и изби.

В 21-ата минута Кансело намери перфектно Жоао Феликс. Последният се озова сам срещу Ниланд, но шутът му тресна напречната греда.

„Блаугранас“ продължи да диктува темпото, но и гостите показваха зъби в атака. След половин час игра Окампос стреля от пеналта, но за късмет Гави изби пред голлинията с тялото си. Само секунди по-късно Лукебакио би от малък ъгъл, а Стеген се справи.

Поредна лоша новина застигна Барселона в 37-ата минута. Рафиня получи травма в бедрото. Наложи се да бъде заменен принудително от Фирмин Лопес. Малко по-късно именно младокът отблизо не успя да открие резултата, след като би в обсега на Ниланд.

До почивката не се стигна до гол и двата отбора се прибраха в съблекалните при 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта Барса пробва по-масиран натиск. Пропуски направиха Левандовски и Гави.

Домакините продължиха да натискат, но усилията им оставаха безплодни. Гостите се защитаваха организирано и не допускаха гол във вратата на Ниланд. На свой ред и те застрашаваха тази на „блаугранас“.

ГОООЛ! В 76-та минута Барселона стигна до попадение. Феран Торес намери Ламин Ямал на втора гредата, откъдено младокът свали топката с глава, а Серхио Рамос неволно я засече в собствената си врата, забивайки си нелеп автогол – 1:0.

Video edited on Kapwing

След това севилци пробваха да се върнат в мача. В края на срещата Левандовски имаше шанс да реализира гол на успокоението, но Серхио Рамос се намеси решително.

Стартови състави 

Барселона: Тер Стеген, Кансело, Балде, Кристенсен, Кунде, Гави, Гюндоган, Ямал, Рафиня, Феликс, Левандовски

Севиля: Ниланд, Хуанлу, Баде, Рамос, Педроса, Жордан, Соу, Ракитич, Окампос, Ламела, Лукебакио

Преди мача

В междинния кръг Барселона шокира с ремито при визитата на Майорка - 2:2. "Блаугранас" изостава на два пъти в резултата, но в крайна сметка Лопес изравни четвърт час преди края за точка от Палма де Майорка. Междувременно Севиля разпиля Алмерия с 5:1. 

Статистиката не изглежда на страната на андалусийците в петък вечер, след като не са печелили като гост на Барселона от началото на 2010 г. Тогава каталунците биват победени с 2:1 насред "Камп Ноу" и биват елиминирани на осминафиналите за Купата на Краля.

Лошата новина за Шави и компания е отсъствието на талантливите Педри и Де Йонг, възстановяващи се от контузии. В тази ситуация за гостите са Вакас, Ен Насири, Маркао, Нианзу и Торес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички