Ла Лига отряза обжалване на Атлетико (Мадрид) за Мората и остана без нападател


Ла Лига отряза обжалване на Атлетико (Мадрид) за Мората и остана без нападател
Снимка: Getty Images

904 0

Нападателят на Атлетико Мадрид Алваро Мората ще пропусне ключовото домакинство в Ла Лига срещу Кадис в неделя вечер (01.10). Испанският национал получи втори жълт картон в края на двубоя при победата на Атлетико с 2:0 в средата на седмицата срещу Осасуна.

Атлетико остава без нападател

След представянето на доклада на рефера, Атлетико потвърди намерението си да обжалва второто предупреждение, за да се опита да премахне предстоящото отстраняване на Мората.

Въпреки увереността на Атлетико, че Мората ще е на разположение за мача с Кадис, то Апелативната комисия отхвърли техния случай и сега той ще изтърпи наказание за един мач.

Отсъствието на Мората оставя Диего Симеоне без опции за атака, като Анхел Кореа и Мемфис Депай ще пропуснат поради контузия, а Родриго Рикелме ще започне като импровизиран заместник.

Атлетико влиза в мача с Кадис на фона на 2 последователни победи в Ла Лига, като Мората е техният най-добър реализатор досега през 2023/24 г. с пет отбелязани гола в лигата този сезон. След успеха над Реал в дербито на Мадрид, от Атлетико хвърлиха обвинение, че съперникът им създава непоносима атмосфера за съдиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички