Реал Мадрид сложи край на приказната серия за Жирона и се върна на върха в Ла Лига (ВИДЕО)


Реал Мадрид сложи край на приказната серия за Жирона и се върна на върха в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3290 0

Жирона понесе първи голям удар от началото на сезона, като Реал Мадрид сложи край на приказния старт на каталунците. "Белия балет" победи с 0:3 в двубой от 8-ия кръг на Ла Лига.

Това е първа загуба за каталунския тим, който имаше 6 победи и 1 равенство до този момент. До преди кръга заемаше и първото място в класирането. Реал обаче показа, че класата между двата тима е голяма. Хоселу откри резултата в 17', а 4 минути след това Чуамени удвои. През второто полувреме Джуд Белингам вкара за 0:3. Лошата новина за Реал е, че Начо бе изгонен в края на двубоя и това ще създаде още проблеми в защита за Карло Анчелоти.

Реал се върна на първото място, като е с 21 точки. Една повече от Барселона, а Жирона е трети с 19 пункта. С тази победа Карло Анчелоти записа любопитно постижение, а именно, че е побеждавал поне веднъж всеки различен съперник в Ла Лига. За Джуд Белингам това бе седмо попадение от началото на сезона, докато Чуамени се разписа за първи път тази кампания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Жирона започна много вдъхновено и силно срещата, като можеше да поведе още в началните минути на срещата. След пропуск още във 2', две минути след това Виктор Циганков нацели и греда.

След вихреното начало Жирона постепенно намали темпото и Реал започна да владее повече топката. В 17' успя да открие резултата чрез Хоселу, който вкара 4-то си попадение за сезона. Голяма заслуга имаше и Джуд Белингам, който пусна страхотен пас в наказателното поле.

Само 4 минути след това Орелиен Чуамени удвои преднината на мадридчани и нанесе сериозен удар по амбициите на каталунците. Той стигна до топката след центриране от коерне и стреля с глава за 0:2. Това е първо негово попадение от началото на сезона.

Малко след това Довбивк бе зиведен отляво, но той прати топката покрай вратата. В 27' Джуд Белингам бе близо до гола, но макар и с малко вратарят на Жирона бе по-бърз и успя да отбие топката.

В 31' Феде Валверде стреля от далечно разстояние, но топката мина високо над напречната греда. В края на полувремето Тони Кроос можеше да сложи край на интригата, но изстрелът му извън наказателното поле мина покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

По подобие на началото на двубоя Жирона стартира много активно и второто полувреме. В 50' Кепа направи страхотно спасяване, като отрази удара с глава на Давид Лопес. Малко след това и Ерера не стреля, но не бе никак опасно.

В 57' Жирона имаше сериозни претенции за дузпа след съприкосновение на Чуамени и противников играч. Реферът обаче реши, че няма нарушение. В 63' след разбъркване в наказателното поле Белингам стреля, но ударът му бе отразен. В 71' обаче нямаше кой да спре английския национал, който сложи край и на малкото останала интрига в двубоя - 0:3.

В самия край на двубоя се стигна до големи разправии между двата отбора. Те бяха провокирани от груб фал на Начо. Първоначално му бе показан жълт картон, но след преразглеждане се стигна до заслужен червен картон за бранителя. Именно след това се стигна до разправия между двата отбора, но страстите бяха успокоени бързо, а Стуани бе в центъра на събитията, след като видно бе ядосан на реплика.

СЪСТАВИ

Жирона: Пауло Гасанига, Дейли Блинд, Алекс Гарсия, Мигел Ортега, Ерик Гарсия, Янхел Ерера, Ян Коуто, Давид Лопес, Савио, Виктор Циганков, Артьом Довбик

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Начо, Рюдигер, Камавинга, Чуамени, Кроос, Белингам, Валверде, Винисиус, Хоселу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Жирона и Барселона са единствените отбори без загуба до момента, а шестте поредни победи за днешния съперник на Реал Мадрид са рекорд за тях, който само може да бъде подобрен днес.

"Кралския клуб" няма успех в последните три двубоя срещу този опонент. В тях "белия балет" записа две поражения и едно равенство. Прави впечатление и че във всяка от срещите се стига до размяна на голове. Последният им дуел излъчи цели шест попадения (4:2 за Жирона).

Освен това Карло Анчелоти няма да може да разчита на контузените Давид Алаба, Арда Гюлер, Тибо Куртоа и Едер Милитао. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички