Стана ясна програмата в Ла Лига, ето кога да очакваме Ел Класико


Стана ясна програмата в Ла Лига, ето кога да очакваме Ел Класико
Снимка: Getty Images/Gulliver

2191 0

Днес стана ясна програмата в Испанската Ла Лига за сезон 2020/21. Новата кампания ще стартира през уикенда 12-13-ти септември и ще завърши на 23-ти май, за да има достатъчно време за подготовка на футболистите за предстоящото европейско първенство.

Разбира се, една от най-важните подробности около програмата в Ла Лига, която касае не само испанските, но и всички фенове по света, са датите за Ел Класико. Първият сблъсък между Барселона и Реал Мадрид ще бъде в 7-ми кръг на „Камп Ноу“ на 25-ти октомври 2020г. Ответният мач на „Сантиаго Бернабеу“ пък ще се проведе през април в 30-ти кръг.

Заради ситуацията покрай коронавируса и късното довършване на европейските клубни турнири, някои от тимовете ще започнат кампанията по-късно. Реал Мадрид и Хетафе ще стартират седмица след началото на първенството. Севиля, Барселона и Атлетико Мадрид пък ще започнат в 3-ти кръг, като срещите от първите два кръга на тези тимове ще бъдат преместени по-нататък през сезона. Подобна е ситуацията и с Елче, който спечели промоция за елита на Испания. Това означава, че първенството ще започне само със 7 мача, като гостуването на Елче на Барселона, домакинството на Атлетико Мадрид срещу Севиля и сблъсъкът на Реал Мадрид с Хетафе ще бъдат отложени.

 А ето как се произнесе Ла Лига по случая Меси срещу Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички