Официално е: Меси не се появи за старта на подготовката в Барселона


Официално е: Меси не се появи за старта на подготовката в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2001 0

Въпреки че в Барселона вярваха, че Лионел Меси "блъфира" и информациите около него са само слухове, Ла Пулга изпълни заканата си и не се появи за старта на подготовката на Барселона, информираха медиите в Испания. В неделя сутрин играчите от първия отбор и тези, които ще водят подготовка под ръководството на Роналд Куман, се явиха за задължителни PCR тестове, но имаше един голям отсъстващ - звездата с №10. 

Аржентинският ас е трябвало да се яви за тест в 11:15 часа местно време, но в медицинския център не е имало нито помен от играча. Както е известно, той е отказал да се яви както за изследвания, така и за старта на тренировките по препоръка на адвокатите си. Причината е, че евентуално негово появяване може да усложни процедурата по неговото напускане. 

Според адвокатите на футболиста, договорът му с Барселона вече е невалиден, след като в него има клауза за едностранно разтрогване от страна на Меси след края на сезона, и то без трансферна сума. Каталунците оспорват тази клауза, тъй като тя е изтекла на 10-и юни, но контрааргументът на Меси и компания е фактът, че сезонът се удължи почти до края на август и Лео е в правото си да използва клаузата до 10 дни след официалния край на сезона. 

Независимо от това дали въпросната клауза ще бъде призната от съда, в ръкава на аржентинеца има още един коз, след като в Испания разкриха, че в договора на Меси няма клауза за разтрогване на стойност 700 милиона евро (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички