ИЗВЪНРЕДНО: Ла Лига се произнесе по случая Меси срещу Барселона


ИЗВЪНРЕДНО: Ла Лига се произнесе по случая Меси срещу Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

3110 0

Ръководството на Барселона получи сериозно "рамо" в битката си да задържи Лионел Меси и да го принуди да изпълни договора си с каталунците. Ла Лига излезе с официално становище относно информациите, че аржентинецът може да напусне със свободен трансфер, като от офиса на шампионата заявиха публично, че клаузата за разтрогване на договора на Ла Пулга важи с пълна сила и трябва да бъде платена в пълен размер, за да може той да напусне. 

Както е известно, клаузата за разтрогване в договора на Меси е на стойност 700 милиона евро. Адвокатите на играча ще се борят с нея, защото смятат, че за последната година от договора му тя не важи, а в същото време основната позиция на кантората е, че той може да напусне тима без трансферна сума заради друга клауза, позволяваща му да стори това след края на всеки един от сезоните му в Барселона. 

С позицията си Ла Лига твърдо застава зад Барселона, което беше очакван ход от страна на шампионата, тъй като целта е да се предпазят отборите в страната. Ходът от страна на Ла Лига е изцяло в полза на "блауграна".

Адвокатите на федерацията са прегледали внимателно договора на Меси и са категорични, че няма право да напусне против желанието на клуба, освен ако не внесе необходимите 700 милиона долара. Поради тази причина и федерацията няма да одобри трансфер на аржентинеца, освен ако не е внесена пълната сума или не получи одобрение от страна на ръководството на Барселона. 

Решението на Ла Лига е стъпка назад в желанието на Меси да напусне, но Лео и екипът му няма да се откажат от идеята да "измъкнат" Ла Пулга от "Камп Ноу". Той е твърдо решен повече да не играе за каталунците и, ако Барселона продължава да отказва да преговаря с него, е готов да стигне до съд, за да си тръгне. Стигна се до там, че Меси изобщо не се появи на старта на подготовката на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички