След обвиненията от Барселона заплашиха със съд бившия си вицепрезидент


След обвиненията от Барселона заплашиха със съд бившия си вицепрезидент
Снимка: Getty Images/Guliver

1792 0

Барселона заплаши със съд доскорошни си вицепрезидент Емили Русо, който намекна, че правени финансови злоупотреби и някой е " бъркал в касата на клуба". Той визира случая с мониторинга в социалните мрежи, който беше оценен на 100 хил. евро, но за него са заплатени 1 млн. евро.

Каталунският клуб реагира незабавно и категорично отрече тези обвинения и отрече всяко действие, което може да се определи като корупция. По-рано днес стана ясно, че шестима от борда на директорите са подали оставка и мигновено са били приети.

Ето и цялото съобщение на Барселона:

Предвид сериозните и неоснователни обвинения, отправени тази сутрин, ФК Барселона категорично отрича всяко действие, което би могло да се определи като корупция, и следователно си запазва правото да предприеме необходимите правни действия.

В тази връзка одитът, свързан с свиването на услугите за мониторинг на социалните медии, се извършва независимо от PriceWaterhouseCoopers (PWC). Одитът продължава и следователно е без заключения. Клубът е съдействал за цялата информация, която PWC изисква от началото от процеса.

И накрая, оставките на членовете на борда са резултат от преструктурирането на съвета, предложено от президента Хозеп Мария Бартомеу тази седмица. Преструктурирането ще бъде завършено през следващите дни. Целта му е да гарантира максимална стабилност, за да се приложат необходимите мерки необходими за подготовка за бъдещето на клуба, преодоляване на последствията от здравната криза, която преживяваме, и за изпълнение на стратегическия план, който беше одобрен през 2015 г.

А колко и кои са скандалите в Барселона само от началото на сезона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички