От началото на сезона: Какви са конфликтите между играчите и ръководството в Барселона?


От началото на сезона: Какви са конфликтите между играчите и ръководството в Барселона?
Снимка: Gulliver/GettyImages

3999 0

В понеделник официално бе обявено, че играчите на Барселона са се съгласили да намалят заплатите си, след като и от ръководството ги помолиха заради кризата, която се задава от пандемията на коронавируса. 

Звездата на каталунците Лионел Меси обяви новината на профила си в Instagram, като в съобщението той изказа недоволството си от част от клуба, който е опитал да покаже него и другите играчи в лоша светлина.  Аржентинецът съобщи, че футболистите са направили така, че да гарантират останалите служители на "Камп Ноу" да приберат в тежкия период 100% от своите заплати.

Това е поредният пример за не особено добрите взаимоотношения между съблекалнята и ръководство. Ето кои са другите случай според Marca:

В ПРЕДСЕЗОННАТА ПОДГОТОВКА

Първите критики за този сезон дойдоха още през лятото, още преди кампанията в Ла Лига да е започнала. "Не е лесно да се подготвим добре, тъй като имаме подготовка с много пътувания и с малко тренировки", заяви Жерар Пике, като и тогавашният треньор на тима Ернесто Валверде потвърди това. "Знам, че първият ни съперник Атлетик Билбао ще бъде доста по-подготвен за двубоя от нас". В крайна сметка именно баските победиха в първия кръг.

СПОРОВЕ ЗА НОМЕРАТА НА ИГРАЧИТЕ

Новото попълнение от лятото Френки де Йонг получи фланелката с №21, същата, която носеше в Аякс. Това обаче не бе никак добра новина за Карлес Аленя, който носеше този номер. "Де Йонг беше скромен и нямам проблем с него за това, защото е сантиментално нещо. Но бих харесал повече съобщение от ръководството, което му даде номера ми, без да ме пита".

БОНУСЪТ НА АРТУРО ВИДАЛ

Чилиецът подаде жалба срещу клуба заради предполагаем неплатен бонус, въпреки че тази жалба никога не стига до съответните органи. Около това обаче имаше много спекулации, което отново породи съмнение относно връзката между играчите и ръководството.

КОНФЛИКТЪТ АБИДАЛ - МЕСИ

След като спортният директор Ерик Абидал заяви в интервю, че не смята, че всички играчи са работили усилено преди уволнението на Ернесто Валверде, Лионел Меси отвърна с изявление. "Мисля, че когато говорим за играчи, трябва да се дават имена. Защото, ако не, тогава има насочени коментари, които са казани и може да не са верни".

ПОДНОВЯВАНЕТО НА ДОГОВОРА НА РАКИТИЧ

Договорът на Иван Ракитич изтича през лятото на 2021 г. и халфът не е доволен от това как се случват нещата около него. Той не получава достатъчно време за изява, което не му е по вкуса. "Има много неща, които не ми харесаха и казвам това много ясно", обяснява халфът, когато говори за ситуацията си.

МАЛКИЯТ СЪСТАВ

Ракитич също беше критичен към размера на настоящия състав, изказвайки се след равенството в Шампионска лига с Наполи. "Това е малък състав, но те вече знаят това", каза той. На такова мнение бе и Серхио Бускетс, когато беше попитан за това. "Имаме ограничен състав, но това е положението, явно така е било планувано".

СКАНДАЛЪТ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Само преди няколко месеца "гръмна" този скандал и се наложи на ръководството да се оправдава. Предполага се, че някои играчи на Барселона са били целите на I3 Ventures - компания, за която се твърди, че е наета от Барселона, за да опетни репутацията на определени хора.

Докато играчите обикновено казваха публично, че вярват, че клубът не е виновен, то Меси призна, че е странно."Ще трябва да изчакаме, за да видим дали е вярно или не".

НАМАЛЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ

Това е последната драма, свързана с намаляване на заплатите, за да помогне на клуба да се справи с загубата на доходи, свързани с пандемията на коронавирус. "Не ни изненадва, че клубът искаше да ни постави под микроскоп и да се опита да ни притиска да правим нещо, което така или иначе щяхме да направим", каза Меси, когато обяви, че играчите ще намалят заплащането и обясни забавянето в това съобщение. "Ако споразумението се забави през последните няколко дни, това е просто защото ние търсихме формула, която да помогне на клуба, а също и на нашите служители в такива трудни моменти."

А какви са причините, поради които Барселона намалява заплатите си, а Реал Мадрид - не, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички