Бордът на Барселона намаля значително - 6-ма подадоха оставки, приети веднага


Бордът на Барселона намаля значително - 6-ма подадоха оставки, приети веднага
Снимка: Getty Images/Guliver

7412 0

Сътресения по ръководните постове на един от грандовете в Европа - Барселона. Каталунците са останали без 2-ма от своите вицепрезиденти, както и 4-ма други директори, които са били членове на борда на клуба. 6-мата са подали оставки, които са били моментално приети.

Става въпрос за Емили Русо, Енрике Томбас (2-мата бивши вицепрезиденти), Силвио Елиас, Джосеп Пойнт - от тях 4-мата лично президентът Джосеп Мария Бартомеу изиска оставката, а към тях се присъединиха Мария Теичидор и Жорди Калсамиглия.

Така бордът ще бъде временно редуциран от 19 до 13 души. В Испания посочват, че са възможни още оставки. Очаква се скоро Бартомеу да назначи съответните заместници на напусналите. А ето какво заявиха всички те в общо прощално писмо на тръгване:

"Бихме искали да уточним, че директорите, които са се подписали отдолу, са информирали президента Бартомеу за нашето решение безвъзвратно да се откажем от позициите си в клуба.

Стигна се до този момент, защото не виждаме как можем да променим начина, по който се ръководи клуба по време на важни предизвикателства напред в бъдещето, особено относно след пандемията.

Искаме още да отбележим нашето разочарование от нещастния инцидент в социалните мрежи, познат в медиите като "Барсагейт".

Искаме щом излязат резултатите от проверките, поверени на "PWC", всички отговорни да бъдат изметени с евентуална кореспондираща компенсация.

Като последна служба за нашия клуб, съветваме и предлагаме, веднага щом обстоятелствата го позволят, да се проведат нови избори, които до позволят да се ръководи клубът - с цялата власт и по възможно най-добрия начин, за да се посрещнат важните предизвикателства, които предстоят в близкото бъдеще.

Последно, но не и по важност, искаме да изразим нашата благодарност към колегите от Борда на директорите, които полагаха и продължават да полагат най-добрите си усилия в името на доброто на клуба.

Искаме да благодарим и на изпълнителните органи и служителите на клуба за тяхната подкрепа и за отличната им работа по време на нашия престои тук.

Голяма прегръдка за всички. 

Да живее Барса.

Емили Русо, Енрике Томбас, Силвио Елиас, Джосеп Пойнт, Мария Теичидор и Жорди Калсамиглия".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички