Кристиано Роналдо отказал оферта от Барселона преди 12 години


Кристиано Роналдо отказал оферта от Барселона преди 12 години
Снимка: принтскрийн

11039 0

Преди 12 години е съществувал е вариант Лионел Меси и Кристиано Роналдо да се окажат в ролята на съотборници. Португалската суперзвезда обаче е отказала да премине в тима на Барселона през 2008-ма година. Състезаващият се тогава за тима на Манчестър Юнайтед Роналдо е получил предложение за трансфер при каталунците, но е решил да остане при „червените дяволи“ още един сезон.

Според „Дон Балон“ кариерата на португалеца е можела да е съвсем различна, ако той бе приел офертата на Барселона през 2008-ма година. Пеп Гуардиола, който тогава точно бе застанал начело на каталунския гранд, е бил голям почитател на нападателя на Манчестър Юнайтед и е искал да заформи ударно нападение между него и Лео Меси преди около 12 години. Роналдо обаче е отказал, тъй като вече бил дал съгласието си на Рамон Калдерон, че ще облече фланелката на Реал Мадрид през следващото лято.

През лятото на 2009-та година португалският футболист премина на „Сантиаго Бернабеу“ за рекордна трансферна сума, след като заяви,че мечтата му е била да играе за „Кралския клуб“. По време на престоя си в Реал Мадрид спечели 4 пъти Златната топка и 4 пъти Шампионската лига. След 9-годишен престой в испанската столица голмайсторът реши да подпише с италианския шампион Ювентус. А ето кои футболисти щяха да спечелят Златната топка, ако ги нямаше Роналдо и Меси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички