Шави "разля" усмивка от ухо до ухо и отговори загадъчно на въпрос за титлата в Испания


Шави "разля" усмивка от ухо до ухо и отговори загадъчно на въпрос за титлата в Испания
Снимка: Getty Images

3274 0

Късно снощи Барселона нанесе тежка загуба на Реал Мадрид в Ел Класико, а след последния съдийски сигнал старши треньорът на каталунците Шави Ернандес заяви на пресконференцията си, че не е очаквал неговият тим да доминира по този начин на стадион "Сантяго Бернабеу", защото:

"Не очаквахме, че ще ги превъзхождаме толкова много на техния стадион. Те имаха цяла седмица за почивка, а ние се върнахме от Турция (б.р. - мача с Галатасарай в Лига Европа) в петък. Изиграхме забележителен мач и си тръгваме много доволни с усмивка от ухо от ухо", започна Шави и добави:

"Много съм радостен за Барселона. Този мач може да промени динамиката на настоящето и бъдещето. Как Барса се завърна игрово? Ще оставя отговора на вас. Но да, това е нашата идея за футбола, който искаме да играем. Имаме много добри футболисти и те се забавляват на терена. В съблекалнята сме като семейство и това е много важно".

"Много съм горд и щастлив. Феновете на Барселона трябва да се насладят на тази победа, защото напоследък не ги радвахме много, особено в Ел Класико. Играейки по този начин, ние можем да се борим с всеки", отсече треньорът на каталунците и призна: "Аз съм новак в тази професия и да спечелим с 4:0 ми дава много сили".

Въпреки категоричната победа в дербито, Барселона изостава на цели 12 точки от лидера Реал Мадрид, макар и да има мач по-малко от него. Шави бе запитан дали сега Барса се връща в борбата за титлата, но отказа да го потвърди, а вместо това заяви, донякъде загадъчно, следното: "Има много работа за вършене. Спечелихме три точки, а не титлата. Нека продължаваме да работим, има още много мачове".

*До края на сезон 2021/22 в Ла Лига остават 9 кръга (10 за Барселона). Следващият мач за каталунците е на 3 април, когато приемат у дома си втория в класирането Севиля!

Вижте още:

Карло Анчелоти пое вината за загубата в Ел Класико, но призова да не се правят драми

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички