Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник


Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник
Снимка: Getty Images/скрийншот

20733 0

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над Реал Мадрид. Бившият халф не само надхитри, той надигра колегата си Анчелоти и доказа, че за него като треньор тепърва ще се говори. Разказваме за една по-малко известна част от живота на "Маестрото" - важните жени в него.

Хавиер "Шави" Ернандес Креус е роден на 25 януари 1980 г. в Тераса, Барселона. Баща му Хоаким Ернандес е бивш футболист, който започва кариерата си в Тераса, а като 18-годишен е част от елитния Сабадел. Играе в още няколко испански тима, а след като се пенсионира, става треньор на няколко каталунски отбора.

Майка му е Мария Мерсе Креус. Когато бил на 19, част от Барселона, той почти подписал контракт с Милан. Баща му му дава зелена светлина, но майка му казва: "Ако Шави напусне Барселона, ще се разведа с теб".

"Имал съм и други предложения, но тя винаги е настоявала да живея тук, в Барселона. Каза ми, че ще ми бъде най-добре у дома, че трябва да постигна успех в Барселона и много пъти е работила усилено, за да е сигурна, че ще остана. Дори миналата година имахме нещо като "война" вкъщи, за да ме спре да си тръгна", споделя Шави през 2015 година.

"Помогнала ми е много, особено в трудните времена за мен и клуба, например, когато четири или пет години не бяхме спечелили нищо. Когато не вярвах в себе си, не вярвах във футбола и исках да променя всичко, беше трудно. Но между моето упорство и моята майка, настояваща да остана в Барселона и да преуспея тук, в крайна сметка всичко се получи добре", допълва той.

От ранна детска възраст Шави се увлича от футбола и гледал много английски мачове. Вдъхновен е да играе футбол от сънародника си Хосеп Гуардиола, който блести в Барселона.

Когато е на 11 г., Шави се присъединява към академията на каталунците "Ла Масиа". Бързото му израстване там му позволява да стигне до резервния тим през сезон 1997/98, който печели своя шампионат и съответно промоция.

Така Шави забравя идеите за други отбори и се съсредоточава върху Барселона. Стабилната му и впечатляваща игра му носи място в първия тим, където той става ключов играч и помага за спечелването на титлата. В дебютния си сезон той изиграва 26 мача и е избран за играч на Ла Лига през 1999 г. След контузия на Гуардиола Шави става основен плеймейкър на Барселона през сезон 1999/2000.

В личния живот на Шави има доста любопитна история. Според futbolprimera.es заедно със съотборника му и капитан на Барса Карлес Пуйол били влюбени в една и съща жена - модният журналист Нурия Кунилера. Двамата си съперничели за нея през 2012 г., след като наскоро се били разделили с приятелките си. Съотборниците едва не стигат до сбиване заради красивата брюнетка, като след този случай се твърди, че не били в най-добри отношения. Дори се посочва, че това е една от причините Пеп Гуардиола да напусне треньорския пост на "Камп ноу" през 2012 г.

А битката за сърцето на Нурия печели Шави. През 2013 г. двамата се женаят, а на празненството присъстват повечето от звездите на каталунците. Пуйол обаче не присъствал. На 3 януари 2016 г. се ражда дъщерята на Шави и Нурия - Асия, а през 2018 г. се ражда синът им Дан. Ако се съди обаче по снимките в профилите на двамата в социалните мрежи, Шави и Карлес са приятели към момента и дори си гостуват с жените си.

Шави е печелил титлата в Испания 8 пъти, а Шампионска лига - 4. В кариерата си със синьо-червената фланелка е завоювал още 13 отборни трофеи, между които Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. Световен шампион е с Испания през 2010 г. и двукратен европейски шампион. Абсолютна легенда!

Източник: lifebogger.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички