Цел на Барселона: През януари беше сложно, сделката през юни ще е по-лесна


Цел на Барселона: През януари беше сложно, сделката през юни ще е по-лесна
Снимка: Getty Images

1739 0

Защитникът на Аякс Николас Таяфико е пред транфер в Барселона, като именно играчът изявява желание за преминаване при каталунците. Аржентинският национал беше близо до “Камп Ноу” още през януари, но трансферният прозорец така и не стигна на “блаугранас” и футболистът продължи да се състезава за Аякс.

"Барса? Сделката беше сложна за клуба през януари, но мисля, че сега, през юни, ще бъде по-лесно", коментира 29-годишният играч пред TNT Sport .

Таляфико има договор с Аякс до юни 2023 г., но според последните информации, състезателят е готов за каталунското предизвикателство. Южноамериканецът продължава да бъде редовен играч за Аякс и през този сезон, като до този момент записа 21 срещи във всички турнири, като се отчете с два гола и същият брой асистенции.

Таяфико премина в Амстердам през януари,2018г. от аржентинския Индепендиенте. За целия си престой на холандска земя бекът записа повече от 110 мача, а за представителния отбор на родината си е изиграл 37 мача от 2017г. като преди това е преминал през всички юношески гарнитури на “гаучосите”. Най-големият му успех остава изненадващото спечелване на Копа Америка, след като Аржентина се наложи над Бразилия през лятото на 2021г.

Наставникът на каталунците пък Шави призна, че сънародникът на Таяфико - Меси винаги е добре дошъл в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички