Шави призна за умора в Барселона, но не зачеркна шансовете за титла в Ла Лига


Шави призна за умора в Барселона, но не зачеркна шансовете за титла в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2420 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес призна, че в редиците на каталунците е имало известна доза умора (заради мача с Айнтрахт), след като късно снощи те допуснаха много грешки срещу Леванте, но някак си успяха да спечелят гостуването от 31-ия кръг на Ла Лига:

"Първото полувреме не бе никак добро. Отборът изглеждаше психически и физически изтощен. Мачът в четвъртък ни бе изцедил почти до краен предел. През вторите 45 минути стояхме доста по-добре. Успяхме да влезем в мача и дори можехме да поведем с 3:1. С вяра и борбеност до последния момент нещата се получиха. Люк де Йонг е много полезен за отбора. Той е страхотен професионалист и заслужаваше този гол", каза Шави по адрес на своя нападател, който донесе трите точки на "Сиудад де Валенсия" в 92-ата минута, но не пропусна да спомене и заслугата на Тер Щеген, който отрази дузпа, за да попречи на Леванте да поведе с два гола разлика:

"Мачът беше много труден и оспорван. Не можехме да решим проблема с изнасянето на топката в предни позиции. Единият от ключовите моменти бе спасяването на Марк, а другият - голът на Люк. Това са детайлите, които имат значение и правят разликата. Затова е хубаво, че имаме страхотен вратар и страхотен нападател".

Треньорът на Барса бе запитан за пореден път и за шансовете на тима му за титла през този сезон - разликата с лидера е 12 точки, а каталунците са изиграли мач по-малко от "белия балет":

"Първенството е много оспорвано, но Реал Мадрид не прави грешки. На тях им остават трудни мачове, но и на нас също. Ако загубят точки в следващите две седмици, ще се опитаме да се възползваме и може и да имаме шанс за нещо повече тогава", отговори Шави.

*В следващия кръг в Испания Реал гостува на Севиля (17 април, 22:00 ч.), а Барса е домакин на Кадис (18 април, 22:00 ч.). Вижте още: Юрген Клоп описа сблъсъка с Манчестър Сити на "Етихад" като боксов мач

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички