Уникална драма! Леванте би 3 дузпи, но Барселона си тръгна с победата


Уникална драма! Леванте би 3 дузпи, но Барселона си тръгна с победата
Снимка: GettyImages

2464 0

Барселона стигна до драматичен обрат с 3:2 при гостуването си на слабака Леванте в мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. В герой за каталунците се превърна Люк де Йонг, който донесе успеха във втората минута на добавеното време.

Скромният тим от Валенсия получи правото да изпълни 3 дузпи в мача, но успя да реализира само две от тях, което спаси "каталунците" от първа загуба от 14 мача. Дори хората на Шави Ернандес се докопаха до трите точки и записаха седма поредна победа и общо 15-ти мач без поражение.

Другите две попадения за Барса реализираха Пиер-Емерик Обамеянг и Педри, които реализириха в рамките на 4 минути и обърнаха развоя в полза на "блаугранас", след като гостите изоставаха с 0:1.

Хората на Шави Ернандес изпитаха сериозни затруднения срещу по-малко реномирания отбор от град Валенсия. Все пак благодарение на влезлите на смяна Гави и Педри, които внесоха живец в играта на тима след почивката, стигнаха до успеха.

Домакините играха по-добре през първото полувреме и дори изпуснаха златни шансове да поведат. След почивката те заслужено откриха резултата. Това се случи в 52-ата минута, когато Хосе Луис Моралес вкара от дузпа. Само 4 минути по-късно съдията Хосе Мунуера отсъди нов наказателен удар от бялата точка в полза на Леванте. Рожер се нагърби с изпълнението на дузпата, но Тер Стеген се превърна в герой, след като я спаси и също е с "голяма вина" за крайния успех на "блаугранас".

Така вместо домакините да поведат с 2:0, се стигна до пълен обрат в полза на Барселона. Първо Обамеянг изравни в 59-ата минута след удар с глава. Резервата Педри вкара за 1:2 след асистенция на другия младок Гавира, който също се появи на терена след почивката.

В 83-ата минута Леванте получи трета дузпа и този път Гонсало Мелеро не сгреши -2:2. Пълната драма настъпи в добавеното време, когато златната резерва Люк де Йонг заби с глава победното попадение за Барса.

Спечелените 3 точки позволиха на хората на Шави Ернандес да се изравнят със Севиля на второто място. Двата тима са с по 60 пункта. Леванте е на предпоследната 19-та позиция с 22 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички