10 от Айнтрахт удържаха Барселона и оставиха развръзката за "Камп Ноу"


10 от Айнтрахт удържаха Барселона и оставиха развръзката за "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

5918 0

Испанският колос Барселона завърши наравно 1:1 при визитата си на  немския Айнтрахт Франкфурт в първи мач от 1/4-финалите в Лига Европа. Двубоят на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт бе белязан от две попадения и един червен картон през втората част.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра Барселона можеше да излезе напред в резултата. Феран Торес получи топката и нанесе удар от дистанция, който накара Кевин Трап да спасява. Четири минути по-късно се откри голова възможност и пред другата врата - Джибрил Соу стреля много опасно, но не намери целта.

В 19-ата минута Торес намери Пиер-Емерик Обамеянг, който стреля от отлична позиция, но ударът му премина встрани от вратата на Айнтрахт. В 39-ата минута главният арбитър на срещата отсъди дузпа за домакините за нарушение на Серхио Бускетс, но след намесата на ВАР дузпата бе отменена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само три минути след подновяването на играта Айнтрахт излезе напред в резултата. След центриране от корнер Барса успя да изчисти топката извън наказателното поле, но тя се оказа на крака на Ансгар Кнауф, който веднага се нагласи за удар и с хубаво изпълнение от дистанция се разписа - 1:0!

В средата на полувремето Барса изравни резултата. След много атрактивна атака с няколко бързи подавания каталунците матираха отбраната на Айнтрахт, а Феран Торес се превърна в голмайстор за отбора, пращайки топката в мрежата - 1:1!

В 78-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Тута влезе необмислено в краката на Педри и го настъпа лошо, заради което главният съдия му показа втори жълт картон и респективно - червен картон.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА АЙНТРАХТ - БАРСЕЛОНА В ЛИГА ЕВРОПА

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Айнтрахт: Трап, Тута, Хинтерегер, Н'Дика, Кнауф, Якич, Соу, Костич, Линдстром, Камада, Боре

Барселона: Тер Щеген, Алба, Гарсия, Пике, Араухо, Бускетс, Педри, Гави, Обамеянг, Торес, Траоре

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Испанският колос Барселона се намира във фантастична форма в последно време и ще иска да продължи в същия дух и на европейската сцена. Каталунците имат реален шанс да завоюват трофея в Лига Европа, а първата стъпка към този успех преминава през Германия.

Тази вечер "лос кулес" гостуват на Айнтрахт Франкфурт в първи мач от 1/4-финалите на Лига Европа. Двата тима ще премерят сили за първи път, като Айнтрахт не се намира в най-добрата си форма. Трябва да се имат предвид и контузените в тима на Шави - Алвеш, Депай, Дест, Роберто, Умтити, Фати и Люк де Йонг.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА АЙНТРАХТ - БАРСЕЛОНА В ЛИГА ЕВРОПА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички