Шави прие второто място за "успех" и обяви целите на Барселона под негово ръководство


Шави прие второто място за "успех" и обяви целите на Барселона под негово ръководство
Снимка: Getty Images

1356 0

Наставникът на Барселона Шави иска тимът да показва по-голямо постоянство в изявите си. Това се случи след победата на каталунците над Бетис с 2:1. "Блаугранас" постигна успеха след визита и заема втората позиция във временното класиране на Ла Лига.

Легендата подчерта серията от победи над останалите девет клуба от първата половина на таблицата, която бе постигната, откакто той пое тима. 

"Доминирахме в голяма част от мача, но им позволихме да отбележат. Записахме победи над директните съперници за участие в Шампионската лига. Просто трябва да сме по-постоянни и винаги конкурентоспособни", коментира старши треньорът след победата над Бетис, която беше от изключително значение.

Жорди Алба донесе щастието на каталунците в добавеното време, а ветеранът Дани Алвеш му асистира. Измъчваният от контузии Ансу Фати вкара първото попадение, секунди след като се появи на терена. 

Пред испанския вестник Sport, Шави подчерта, че целта през кампанията е второто място, но нещата ще трябва да се променят, за да може през следващия сезон тимът да се бори за трофеи. Лидер в Ла Лига остава Реал Мадрид, който вече си осигури 35-тата шампионска титла, а днес ще се изправи срещу градския си съперник - Атлетико. 

Вижте защо тази среща ще бъде малко по-специална за Бензема и Анчелоти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички