Дербито на Мадрид ще е доста по-специално за Бензема и Анчелоти


Дербито на Мадрид ще е доста по-специално за Бензема и Анчелоти
Снимка: Getty Images

2294 0

За Реал Мадрид дербито срещу Атлетико (Мадрид) е с особена сантиментална стойност, въпреки че особено значение за "кралете" специално този мач няма. Те вече бяха коронясани с титлата в Испания, а на 28 май ще спорят с Ливърпул на финала за Шампионска лига в Париж. 

Един от хората, които ще искат да се представят на ниво срещу "дюшекчиите" е Карим Бензема, който има възможност да се изравни с Раул като втория от най-резултатните футболисти в историята на "кралете". Първото място, разбира се, държи Кристиано Роналдо. С отбелязаната дузпа срещу Манчестър Сити, французинът има вече 322 гола за Реал Мадрид, с един по-малко от легендарния капитан на "белия балет". 

Освен това, този сезон, Бензема е отбелязал 43 гола в 43 мача и иска да завърши сезона с тази средна успеваемост, като има възможност да стане голмайстор на Европа, въпреки че Левандовски има 49 гола в 46 мача. Никой обаче не е участвал в повече голове от нападателя на Реал Мадрид, защото към своите 43 попадения той добавя 14 асистенции към шестте на поляка.

Друг, за който този мач е специален е Карло Анчелоти. Въпреки че пристигна на "Уанда" с огромен авторитет и подкрепа от феновете, то не винаги е било така. Реал всъщност не е губил дерби в дома на Атлетико от октомври 2015 г. с италианеца на скамейката. Това 4:0 със сигурност беше началото на края за специалистът на Бернабеу. В същия сезон "кралете" останаха без нито един трофей. Треньорът не успя да стигне до първата си шампионска титла в Испания и в Шампионската лига отпадна от Ювентус на полуфиналите.

Двубоят е тази вечер от 22:00ч, а ето къде може да го следите НА ЖИВО.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички