Уважение или унижение: Атлетико Мадрид се двоуми дали да прави шпалир на Реал


Уважение или унижение: Атлетико Мадрид се двоуми дали да прави шпалир на Реал
Снимка: Getty Images

1903 0

Реал Мадрид завоюва за 35-и път титлата в Ла Лига, и след като празненствата преминаха, феновете на испанския футбол вече гледат към столичното дерби между Реал и Атлитеко. Веднага започнаха въпросите дали домакинът от "Уанда Петрополитано" ще направи шпалир на "белия балет", предвид омразата между градските съперници.

Очаква се в последния момент да бъде решено дали "дюшекчиите" ще поздравят опонента си, но това по-скоро няма да се случи, ако вземем под внимание изказванията на футболистите и феновете на тима. Атлетико има няколко причини да избегне подобен жест, който се е превърнал в унижение за този, който го прави, отколкото в проява на уважение към шампиона. Това е само един от факторите, който не се харесва на домакинските играчи, седмица преди дербито.

"Шпалир за Реал? Поздравяваме ги, но уважаваме най-вече нашите фенове", заяви Хосе Хименес след загубата от Атлетик Билбао. Още по-ясен беше вратарят Ян Облак: "Като капитан аз съм от онези, които не обичат да правят или получават шпалири, но клубът ще реши и ние ще направим необходимото".

Важен спомен е финала на Шампионска лига в Лисабон през 2014 г., когато "белият балет" не направи никакъв жест към "червено-белите", които дни преди срещата станаха шампиони. И не на последно място - за разлика от голяма част от отборите в Ла Лига , Атлетико не поздрави Реал Мадрид в социалните си мрежи, по случай спечелената титла. Ето кои са останалите тимове!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички