Серхио Бускетс: Меси ми липсва! Шави остави вратата отворена за него, бих му върнал капитанската лента


Серхио Бускетс: Меси ми липсва! Шави остави вратата отворена за него, бих му върнал капитанската лента
Снимка: Getty Images

2231 0

Серхио Бускетс е един от футболистите с най-много мачове зад гърба си в Барселона. Полузащитникът играе 15-ия си сезон с фланелката на "лос кулес", като 14 от тях са в партньорство с легендата на отбора Лео Меси. Напускането на аржентинеца натъжи всички, включително Бускетс, който пред испанския RAC1 коментира, че е с широко отворени ръце към евентуално завръщане на легендарния нападател в редиците на каталунците.

"Наистина ми липсва и съм сигурен, че аз му липсвам също", коментира халфът, обяснявайки, че е готов да се раздели с капитанската лента, връчвайки я на Меси."

"Напускането на Меси бе трудно и в началото ни шокира. Разбира се, че искам да го видя отново тук, но той има договор с друг клуб. Много е относително поради начина, по който ни напусна. Никой не ни е давал толкова много, колкото той."

"Шави каза, че вратите са отворени за неговото завръщане. Ще му връча капитанската лента, има моето уважение и признателност", завърши испанецът.

В момента Барселона постепенно излиза от дълбоката си криза, а начинът, по който се развива, напомня ерите на Пеп Гуардиола и Луис Енрике, които изградиха безпогрешно стикован отбор, изграден от юноши и таланти, изградени и усъвършенствани от самите тях. 

Самият Бускетс към момента е част от плановете на треньора Шави. 33-годишният ветеран коментира, че няма планове да напуска клуба и ако поддържа формата си, с радост ще остане на "Камп Ноу". В противен случай испанецът не мисли да бъде в тежест на клуба и ще напусне Европа поради факта, че не желае да облече екипа на друг европейски отбор.

В същото интервю Бускетс разкри името на нов трансфер в халфовата линия на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички