Лионел Меси става крипто инфлуенсър срещу голямо куфарче с пари


Лионел Меси става крипто инфлуенсър срещу голямо куфарче с пари
Снимка: Getty Images

7724 0

Лионел Меси се превърна в поредния спортист, който влиза в света на криптовалутите. Аржентинецът ще работи с компанията Socios.com, която продава дигитални фен жетони на различни отбори по цял свят.

Сделката се оценява нa около 20 милиона долара, а двете страни ще си партнират в следващите три години, твърди Reuters.

Бълхата, чието преместване от Барселона в ПСЖ включваше разплащания в криптовалути, ще участва в рекламни и промоционални кампании, които от Socios готвят за предстоящото Световно първенство тази година.

Socios са сключили редица сделки за създаването на токени с лика на отборите на над 130 спортни организации, включително редица топ тимове като ПСЖ, Барселона, Ювентус и Манчестър сити.

„Socios.com съществува, за да подобри изживяването на спортните привърженици. Гордея се, че ще бъда част от тяхната мисия за създаването на нещо повече за обикновения футболен фен“, заяви 34-годишният футболист в изявление.

Меси се присъединява към други големи звезди в спорта, които навлизат в криптовалутите. Куотърбекът на Тампа Бей Бъканиърс Том Брейди и звездата на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс наскоро също сключиха сделки, които ги правят посланици на различни NFT организации.

Извън футболния терен се случват много интересни неща в живота на аржентинеца. Научете повече за друга от любопитните случки около Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички