Роналд Куман разкри най-лошото, което може да се случи с Ел Класико, а то вече е факт


Роналд Куман разкри най-лошото, което може да се случи с Ел Класико, а то вече е факт
Снимка: Getty Images/Guliver

2187 0

Наставникът на Барселона Роналд Куман говори преди голямото дерби от кръга в Ла Лига, което противопоставя каталунците срещу Реал Мадрид - така нареченото "Ел Класико". Нидерландецът подчерта и че най-лошото, което може да се случи с дербито, е то да бъде без публика.

"Мисля, че има доста натиск и върху двата отбора. Представянето обаче няма да зависи от резултатите в последните мачове - нито за нас, нито за тях. Реал загуби последните два мача, но това не значи, че ще дойдат без настроение, имат достатъчно опитни играчи. Едва ли случилото се напоследък им е повлияло.

Да си треньор е по-различно, има повече натиск върху теб в тези мачове. Аз съм от много години в този спорт, свикнал съм, справям се с напрежението. Не очаквам да се изправим срещу уязвим Реал Мадрид. Отборът има качества, може да играе с различни схеми, очакваме да бъде компактен, завръщането на Рамос също ще е ключово.

Шансовете са равни. Нищо не се е променило отпреди, единствено, че няма да има публика. Това е най-лошото, което може да се случи на този мач. Това са два велики отбора, които винаги играят, за да печелят трофеи, а ако не успяват, има голямо напрежение върху треньорите. Играл съм в мачове на Барса срещу Реал - печелил съм и съм губил. Трябва да сме спокойни" - сподели Куман на пресконференцията преди двубоя.

A вижте защо в Каталуния не са доволни от избора на съдия за Ел Класико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички