До 5 000 зрители може да наблюдават дългоочаквания сблъсък между Лионел Меси и Кристиано Роналдо


До 5 000 зрители може да наблюдават дългоочаквания сблъсък между Лионел Меси и Кристиано Роналдо
Снимка: Sportlive/ колаж

1269 0

Финалният мач в група G между Барселона и Ювентус на 8 декември може да се играе пред 5000 фенове, стига ситуацията с коронавируса в каталунската столица да не стане „много по-лоша“, отколкото е в момента. Според доклад на Agencia EFE, до 5000 зрители ще бъдат допуснати до стадиона да наблюдават мача, при условие че протоколите за здраве и безопасност, предложени от клуба, са одобрени от правителството на Каталуня.

Решението за допускане на фенове на "Камп Ноу" ще бъде забележителна стъпка на фона на пандемията от коронавирус, която принуди клубовете да държат стадионите си затворени за феновете от март. Финалът за Суперкупата на Европа между Байерн и Севиля в края на септември беше наблюдаван от 15 000 фенове на стадион "Пушкаш" в Будапеща. Но почти всички мачове от Шампионска лига, Лига Европа и вътрешните първенства продължават да се играят при затворени врати.

"За двубоя срещу Ювентус, освен ако епидемиологичната ситуация не се влоши много повече, бих казал, че протоколите може да са готови, за да може Барселона да има публика", заяви Жерар Фигерас, генерален секретар по спорта на Generalitat de Catalunya в специално изявление.

Първата групова среща между Ювентус и Барселона ще се състои следващата сряда, 28 октомври, пред празния стадион в Торино. Суперзвездата на Юве Кристиано Роналдо е изключен от сблъсъка, след като за втори път даде положителен тест за коронавирус, убивайки надеждата за горещо очакван двубой с Лионел Меси. Но потенциалното събиране на двойката в реванша на 8 декември ще се разглежда като идеалния момент за връщане на феновете на "Камп Ноу" след деветмесечна пауза.

Фигерас посочи още, че протоколът за допускане на зрители може да се прилага само за международни състезания като Шампионска лига - а не и за мачове в Ла Лига, тъй като протоколът за мачовете на вътрешните първенства все още се управлява от испанското централно правителство в Мадрид. "Барса ще установи скала от зрители (1000, 3000, 5000 и 10 0000) и ние предлагаме те да я разглеждат по мач по мач. Ще започнем със стартово число, което не е задължително 1000, може да бъде 3000 или 5000 зрители", каза още той. Решението да се позволи на феновете да присъстват на следващи мачове ще бъде оценено въз основа на успеха на мярката в този първи мач между Барселона и Ювентус, както и от това как се развива конкретната ситуация с коронавирус в този момент.

А в същото време Лионел Меси трогна с окуражаващи думи към Кристиано Роналдо - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички