Решено: Серхио Бускетс обявил бъдещето си пред всички в Барселона?


Решено: Серхио Бускетс обявил бъдещето си пред всички в Барселона?
Снимка: Getty Images

2297 0

Полузащитникът и легенда на Барселона - Серхио Бускетс, е взел окончателно решение за своето бъдеще. Испанецът е сметнал за правилно да напусне клуба в края на сезона.

Краят на една ера?

"Marca" съобщава, че 34-годишният дефанзивен полузащитник е обсъдил решението си с каталунците и единственото, което остава, е да го обяви официално. Той има време до лятото, когато изтича договорът му.

От информацията става ясно, че Бускетс е изразил намеренията си по време на тренировката на "блаугранас" във вторник. Все още обаче не е ясно кога ще го обяви пред широката футболна общественост.

Вярва се, че е възможно това да се случи при триумф на тима в Ла Лига, какъвто може да се случи следващата неделя при победа над Еспаньол.

Бускетс в Барселона

Серхио Бускетс прекарва цялата си професионална кариера, бранейки честта на "Камп Ноу". Той стартира още от юношеските формации на каталунците, а през 2008 г. прави дебюта си за мъжкия отбор. Оттогава записва 719 мача, 18 гола и 45 асистенции.

Испанецът триумфира 3 пъти в Шампионска лига, печели 8 пъти Ла Лига, 7 Купи на Испания, 7 Суперкупи на Испания, 3 пъти Суперкупата на УЕФА, 3 пъти Световното клубно първенство, докато с екипа на "червената фурия" грабва Световното първенсто 2010 г. и на Европейското 2 години по-късно.

Междувременно Бускетс помага за осъществяването на съкровена мечта на каталунските привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички