В Каталуня: Меси вече не иска в Барса, у него е настъпила коренна промяна в целите


В Каталуня: Меси вече не иска в Барса, у него е настъпила коренна промяна в целите
Снимка: Getty Images

25974 0

Въпреки че до скоро се смяташе, че е пред завръщане в Барселона, Лионел Меси може да се озове при Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия, твърди вестник "Спорт". Той може да премине в арабски клуб заедно с бившите си съотборници Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Защо е размислил за Барса?

Преди 3 месеца аржентинецът е бил категорично против такъв трансфер, но към момента той изглеждал най-вероятен, пише каталунската медия. Меси е размислил и е решил, че иска да продължи да играе, но оценява състоянието си реалистично и разбира, че вече едва ли може да играе на най-високо ниво.

Изобщо вече не иска голям футбол?

Нападателят спечели всички трофеи в клубния футбол и с националния отбор и вече не иска да се поставя в положение, в което ще бъде натискан и от него ще се изискват нови победи. Сега той мисли повече за бъдещето, отколкото за настоящето и би предпочел договора за много пари, който арабите му предлагат, и тихия семеен живот пред задължението всяка седмица да се бори за трите точки.

От "Камп ноу" още не са го търсили?

Изданието пише още, че звездата е мислил да се върне на "Камп ноу", но не вярва това да се случи заради лошата финансова ситуация там. Освен това той не иска отново да преминава през стреса, изпитан, когато бе принуден да напусне любимия си клуб. Твърди се, че към момента Барселона не е направил нито една крачка към връщането му, а президентът Жоан Лапорта не е разговарял с него нито веднъж.

Няма да е сам в Саудитска Арабия

Бившият капитан на "блаугранас" ще отиде в азиатската страна в компанията на своите приятели Бускетс и Алба, за да свиква с новата обстановка с хора, на които има доверие. Когато миналата седмица той беше в Саудитска Арабия, му е бил показан домът, в който ще може да живее той и съотборниците му, както и училищата, в които ще учат децата им.

Финансовият мотив

"Спорт" пише, че в момента аржентинецът не се интересувал кой ще играе в новия му отбор и кой ще му е треньор, а само от качествени условия за живот. Двамата испанци знаят за този план и вече са се съгласили да участват в него. За един сезон в арабската страна те ще спечелят 3 пъти повече, отколкото за година в Барселона. Бускетс пък е наясно, че за да остане в каталунския гранд, трябва да намали заплатата си с 40%.

Очаква се Меси, Алба и Бускетс да сключат договор със саудитски клуб по схемата 1+2. Вчера легендата Ривалдо предупреди Меси относно Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички