Проблясъкът за Барселона в Ел Класико, който дава лъч надежда на Шави


Проблясъкът за Барселона в Ел Класико, който дава лъч надежда на Шави
Снимка: Getty Images

3034 0

Испанският колос Барселона катастрофира в Мадрид, след като отстъпи на шампиона Реал с 3:1 в първото Ел Класико за новия сезон. Загубата за каталунците бе първа през новия сезон в Ла Лига, а представянето на отбора не оправда първоначалните очаквания.

Големият лидер на Барса Роберт Левандовски разочарова с представянето си, като най-запомнящ се оказа моментът, в който изпусна да вкара на метър от вратата (ВИДЕО). Полякът все пак можеше да помогне на отбора си, като бе близо до това да изработи дузпа, която обаче не бе свирена (ВИДЕО).

Звездите на Барса, които разочароваха в Ел Класико

Играчи като Серхио Бускетс, Усман Дембеле и Рафиня пък се оказаха още по-голямо разочарование за Барселона на "Сантяго Бернабеу", а критиките към тях оправдано валяха от всякакви посоки. Въпреки това в играта на Барса имаше и "проблясък", който сякаш бе замъглен от загубата на отбора.

Ансу Фати даде лъч надежда на Шави

Изключително силно включване в мача направи Ансу Фати, който влезе от резервната скамейка в 73-ата минута и за 20 минути на терена бе по-полезен от всеки друг на терена. Ансу изглеждаше изключително бърз, остър и техничен и определено тормозеше отбраната на Реал в заключителните минути.

Феран, Гави и Кунде дадоха капка позитивизъм

Именно Фати даде асистенцията за гола на Феран Торес, който върна надеждите на каталунците. Попадението на Феран пък върна надеждите на феновете на Барса, че в него все пак има потенциал, който може да бъде разгърнат. За пореден мач пък Гави показа, че е играч, на който може да се разчита, а Жул Кунде даде знаци, че е готов да се завърне на пълни обороти след контузията.

Ще заиграе ли Ансу Фати като титуляр в Барселона?

Дали представянето на Ансу Фати ще му даде повече минути като титуляр, е решение, което е изцяло в ръцете на Шави. Испанският наставник разочарова с експеримент, който изигра лоша шега на Барселона в Шампионска лига, а вече няма право на повече грешки, ако иска да се конкурира с Реал за титлата.

Феновете на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" пък не пропуснаха да подразнят Шави, скандирайки да не си тръгва от Барселона (вижте ВИДЕО в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички