"Кралете" триумфираха над Барселона в Ел Класико и оглавиха Ла Лига (ВИДЕО)


"Кралете" триумфираха над Барселона в Ел Класико и оглавиха Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11694 0

Реал Мадрид обезвреди победи Барселона с 3:1 в първото Ел Класико за сезона в Ла Лига. Головете за "белия балет" реализираха Карим Бензема и Валверде през първото полувреме, а Родриго оформи крайния резултат от дузпа в самия край на срещата. За каталунците точен бе Феран Торес в 83 минута на срещата. 

Барселона имаха в предимство владението на топката през по-голяма част от времето на срещата, но брилянтни две контраатаки през първата част изведоха "кралете" напред в резултата. И в двата гола голяма роля имаше бразилското крило Винисиус, като той успяваше да нахлува и да увлича защитниците на гостите, а след това добри къси подавания и невероятно прецизни удари дадоха възможност на Бензема и Валверде да се разпишат. 

През втората част каталунците продължиха търсенето на гола, но защитата на Реал Мадрид се пропука чак в 83 минута, като след нахлуване от ляво на Асну Фати, Левандовски асистира на Феран Торес и накара феновете на гостите да мечтаят за точка от Ел Класико.

В край на сметка дузпа срещу Родриго в добавеното време реши срещата в полза на действащите шампиони, които излязоха на първо място в класирането на Ла Лига, а Барселона остава на втората позиция.  

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата добра възможност се откри пред Реал в 2' след добро изнасяне на топката в центъра на терена Винисиус имаше възможност да нахлуе от ляво, но бе добре гардиран от Кунде. Рафиня имаше възможност да стреля към вратата на Андрей Люнин в 5 минута от средна дистанция, но ударът бе неточен. Винисиус направи много добър удар в 8', резултатът бе единствено корнер за Реал Мадрид след рикошет топката премина много близо покрай вратата.

ГОЛ! Реал Мадрид повежда в 12' на срещата! Невероятна борба за Тони Кроос в центъра на терена успя да изведе бързоногия Винисиус, който стреля, а Тер Стеген изби. Топката попадна на крака на Бензема, а той с прецизен удар уцели средата на вратата измежду 3-ма защитници на Барселона.

Video edited on Kapwing

"Белия балет" продължава да натиска съперника, като за момента халфовата линия е ключова за изнасянето на топката. След само 23' Барселона има на сметката си четири маркирани засади. В 24' Дембеле центрира балонна топка в наказателното поле, но никой не успя да я засече. Два големи пропуска за "каталунците" в 26' - първо Левандовски пропусна от метър да засече топката във вратата. В последствие се видя, че полякът е в положение на засада. Веднага с след това отново от ляво Рафиня нахлу, а Педри стреля неточно с глава. 

ГОЛ! Валверде демонстрира невероятния си удар и прави резултата 2:0 за Реал Мадрид в 36 минута! Винисиус се възползва от грешка на защитата на Барса, подаде на Чуамени, който даде пас на Менди. Той от своя страна видя свободия Федерико, който от дъгата на наказателното поле с хубав плътен удар не остави шансове на Тер Стеген.

Video edited on Kapwing

Барселона определено бе отбора, който владееше топката повече през първото полувреме, но двете брилянтни контраатаки на Реал Мадрид и стабилната игра в защита поставя срещата в полза на "кралете". В 42' Левандовски опита удар с глава, но Карвахал и Милитао добре опазиха поляка. Гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар в 72' на срещата почти на линията на наказателното поле. Ударът на Левандовски, обаче, оцели стената на "кралете". 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Каталунците продължават с натиска си и през второто полувреме на срещата. В 50' Тони Кроос опъна дълъг пас към Безнема от дясно, който спечели няколко метра, върна назад отново към германския халф, но силния удар профуча над вратата. Гол на Бензема бе отменен в 53' на срещата заради засада. Определено може да съжаляват домакините, защото попадението на френския нападател бе изящно. 

Video edited on Kapwing

Битката се пренесе в центъра на терена, като каталунците на няколко пъти опитаха да пренесат топката близо до вратата на Реал Мадрид, но защитата на "белите" е брилянтна до 63'. Отново Бензема се отчете с неточен удар след хубаво разиграване в 68'. От средна дистанция централният нападател шутира топката много високо над вратата на съперника. Минути по-късно Барса имаше претенция за дузпа срещу Левандовски за нарушение от Дани Карвахал, но главният арбитър бе категоричен, че такава няма.

В 78' Ансу Фати получи отбита топка на дъгата на наказателното и от воле опита удар, който профуча много близо покрай вратата на Лунин, който се хвърли, но ако испанецът бе намерил очертанията едва ли щеше да я спаси. Веднага след това каталунците атакуваха от дясно, Феран Торес подаде на Левандовски, но ударът му бе слаб и вратарят на Реал спаси. 

ГОЛ! Феран Торес върна надеждите на на каталунците в 83'! Ансу Фати нахлу от ляво и подаде на Левандовски, който с прасец до някъде случайно асистира на Торес. Испанецът просто мушна топката в опразнената врата. 

Video edited on Kapwing

Невероятен пропуск на Фати в 87' на срещата. Младокът се опита с много труден удар от странична ножица да изравни резултата, но за късмет на "белите" топката мина близо до гредата от външната страна. 

ДУЗПА! Реал Мадрид получи правото да изпълни наказателен удар в 91' минута. Ерик Гарсия фаулира Родриго, а секунди по късно след проверка на ВАР съдията отсъди дузпата. Бразилското крило взе топката и с хладнокръвие вкара в долния десен ъгъл. 

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

Барселона: Тер Щеген, Балде, Гарсия, Кунде, Роберто, Бускетс, Де Йонг, Педри, Рафиня, Дембеле, Левандовски

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА В ЕЛ КЛАСИКО?

ПРЕДИ МАЧА

И двата тима се представят дотук силно в Ла Лига, като делят първото място в класирането с 22 точки след осем изиграни мача. Каталунците обаче имат предимство в головата разлика. След тежкия минал сезон Шави Ернандес успя да възроди "блаугранас" с помощта на класните нови попълнения, взети през летния трансферен прозорец, сред които се отличава името на голмайстора Роберт Левандовски.

В Шампионска лига обаче имат проблеми и взеха само една точка от трите си мача с Байерн Мюнхен и Интер, като са съвсем близо до отпадане в груповата фаза на турнира за втора поредна година. Днес те ще имат шанса да се реваншират на феновете си за разочароващото равенство 3:3 с "нерадзурите" на "Камп ноу" в сряда.

Задачата им обаче ще бъде трудна срещу "кралете", които започнаха новия сезон във формата, в която завършиха предишния. В него Реал спечели титлата в Испания и трофея от Шампионска лига. Тимът на Карло Анчелоти е загубил само две точки в Ла Лига от началото на кампанията и вече си осигури участие в осминафиналите на най-силния европейски клубен турнир.

За феновете е радващо, че раздялата с централния халф Каземиро през лятото не се отразява на играта на мадридчани. Проблем за "белите" обаче ще бъде отсъствието на контузения вратар Тибо Куртоа, а централният защитник Антони Рюдигер също е под въпрос след тежкия удар, който получи в мача с Шахтьор Донецк през седмицата.

Барселона също има кадрови проблеми, особено в отбрана, където Андреас Кристенсен и Роналд Араухо не са на линия, но Жул Кунде вече е възстановен и ще може да играе. Французинът попадна в групата за мача и се очаква да е титуляр. Мемфис Депай, Франк Кеси и Ектор Бейерин също пропускат двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички