Пике се сбогува с Меси: Нищо никога няма да бъде същото


Пике се сбогува с Меси: Нищо никога няма да бъде същото
Снимка: Getty Images/Guliver

8569 0

Бранителят на Барселона Жерар Пике отдаде емоционална почит към Лионел Меси на фона на появилите се информации, че аржентинската суперзвезда е близо до трансфер в Пари Сен Жермен. Барселона обяви в четвъртък, че не е успял да подпише нов договор с Меси, и че нападателят ще търси ново предизвикателство през лятото.

Няколко клуба бяха свързвани с южноамериканеца, но изглежда дестинацията ще бъде френската столица. Появиха се информации, че ПСЖ е резервирал Айфеловата кула за 10 август. Последният път, когато клубът направи това, беше през 2017, когато обяви трансфера на Неймар.

След информацията на L‘Equipe, че Меси е постигнал договорка за двугодишен контракт на стойност 34 млн. паунда на година след данъчно облагане, играчите на Барса все още се опитват да приемат раздялата със съотборника си. Пике има силна връзка с Меси и защитникът написа емоционално писмо в Инстаграм след шокиращата новина.

„Нищо никога няма да бъде същото. Нито „Камп Ноу“, нито град Барселона, нито ние. След повече от 20 години в клуба, ти вече няма да носиш фланелката на Барселона. Реалността понякога е много сурова. Срещнахме се през 2000, бяхме на по 13 години и имахме кариера пред себе си. Каква кариера! Ако бяхме предрекли това, което ни се случи тогава, щеше да бъде невъзможно да бъде по-добре. Каква лудост!

В първия ми сезон, след като се завърнах в Барселона, спечелихме требъл и ти стана най-великият на всички времена. От Росарио, докато не докосна небето на Рим. Тогава започна легендата. Това, което последва, е история. Какво време прекарахме заедно! Сега ти си тръгваш, но знам, че един ден ще се върнеш. Има неща за вършене. Забавлявай се, където и да отидеш, и продължаваш да печелиш така, както само ти знаеш. Тук ти ще ни липсваш. Обичам те, Лео“, написа бранителят в социалните мрежи.

ПСЖ стартира новия сезон в Лига 1 с гостуване на Троа този уикенд и ще се опита да финализира сделката за Меси в следващите дни. От ПСЖ съобщиха, че преговорите с Меси са приключили (подробности четете тук).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Първата оферта към Меси вече е факт!

Гуардиола и Почетино проговориха за казуса "Меси"

Кой може да замести Меси в Барселона?

Потресаващи сцени: Фенове на Барса плачат за Меси пред "Камп Ноу" (ВИДЕО)

Последният мач и гол на Меси с екипа на Барса (ВИДЕО)

Меси прие предизвикателството на Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички