Кой може да замести Лионел Меси в Барселона? 5 кандидати:


Кой може да замести Лионел Меси в Барселона? 5 кандидати:
Снимка: Getty Images

5070 0

Футболният свят бе разтърсен, след като стана ясно, че един от най-великите футболисти в цялата история ще има нов отбор. Разбира се, става въпрос за официално потвърдената раздяла между Барселона и 34-годишния Лионел Меси.

Привържениците на каталунците бяха шокирани от новината и я приеха доста трудно. След като осъзнаят какво точно се случва обаче, логично у тях ще възникне въпросът кой може да замени аржентинеца в отбора и да се превърне в големия лидер.

В Испания подготвиха 5 имена, които потенциално могат да се справят с това, като се взима предвид не само качествата на играчите, но и това в каква футболна възраст се намират. А някои от тях дори не са част от клуба, поне засега. Ето и кандидатите за една от най-тежките и непосилни задачи в спорта:

1. Ансу Фати - откакто изгря на сцената, 18-годишният мегаталант постоянно е спряган като заместника на Меси. Сериозна контузия през последната кампания стопира развитието му, като предстои да разберем дали това ще повлияе сериозно на кариерата му.

2. Мемфис Депай - привличането на нидерландеца като свободен агент може да се окаже най-добрият ход на Барселона в трансферно отношение за последните години. В Олимпик Лион той записа 76 гола и 56 асистенции за 178 мача. Осъществи най-престижния трансфер в кариерата си и предстои да разберем как ще се справи.

3. Ерлинг Холанд - младият норвежец е един от най-добрите нападатели в света, а тепърва ще става се по-добър. Привличането му обаче ще е изключително тежка и сложна задача, тъй като кандидатите са твърде много.

4. Педри - не е случаен фактът, че след цял сезон като титуляр за Барселона, младокът игра и на Европейското първенство и на Олимпийските игри с Испания. А неговата позиция може да стане още по-значима при каталунците, като бъде изнесен и по-напред по терена.

5. Франсиско Тринкао - 21-годишният португалец се показа като отличен дрибльор и човек, който може да създава много шансове за съотборниците си, а головият му нюх е неоспорим. Все още обаче не е разгърнал потенциала.

Потресаващо: Фенове на Барселона плачат за Меси около стадиона (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички